Putovanja | Go-Go Travel | Amsterdam
6074
single,single-portfolio_page,postid-6074,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

 

Amsterdam

Category: Putovanja

 

amsterdam

Ukoliko želite da posetite grad u kome se kultura i istorija prepliću sa savremenim i svakodnevnim,a tolerancija i različitost su vrednosti koje zaista žive, onda je vaša destinacija Amsterdam.
Ovo je jedan od najlepših i najneobičnijih gradova Evrope! Grad karakteristične arhitekture, kanala, brodića i mostova. Ovde se stiče utisak da je vreme stalo u sedamnaestom veku koji je poznat kao zlatno doba holandske kulture, ali ubrzo ćete shvatiti da je ovo zapravo moderna prestonica za koju mnogi tvrde da je i najprijatnija za boravak svakog ko u nju dođe.

Za skoro sve metropole važi da obiluju istorijskim znamenitostima, ali u Amsterdamu je specifično to što one nisu samo muzejski prostor, već u skoro svakoj od njih neko živi. Značajne građevine u centru grada su deo istorije, ali i deo savremenosti Amsterdama.

Jedan od razloga zašto veliki broj turista tokom cele godine posećuje Amsterdam su i bogate kolekcije amsterdamskih muzeja. Čak i ako niste poznavalac umetničkih vrednosti, obavezno posetite Rajksmuzej – narodni muzej sa delima Rembranta, Rubensa, Van Goga, Muzej Van Goga i Stedelijk – muzej savremene umetnosti. Neizostavno je u ovom gradu videti i Kraljevsku palatu na veličanstvenom trgu Dam, kuću Van Goga, kuću Ane Frank, Amstel most, gradsku luku. Naravno, tu je i čuveni distrikt Crvenih fenjera.

Specifičnost Amsterdama svakako su i kanali, tako da ne propustite krstarenje koje je uglavnom u programu svih turista koji obilaze Amsterdam. Tako ćete najbolje doživeti ,,Veneciju severa’’ , a preko brojih kanala nalazi se 1280 mostova. Poseban doživljaj Amsterdama je svakako obilazak grada biciklom ili pešaka, a idealno mesto da krenete u istraživanje grada je amsterdamski Dam Square, gde se nalazi kraljevska palata. U blizini su i glavne ulice Kalverstraat i Nieuwendijk sa brojnim mestima za šoping, a neće vam trebati mnogo vremena ni do četvrti Leidseplein i Rembrandtplein, koje su centralno mesto okupljanja turista, ali i lokalnog stanovništva. Ovde se nalaze pozorište, bioskop i brojni ugostiteljski objekti. Ukoliko volite cveće, obavezno obiđite i grad cveća Harlem na obodu Amsterdama, a u kome se nalazi jedinstvena berza cveća.

Nesumnjivo, muzej na otvorenom, ali i moderna užurbana evropska prestonica sa ritmom velikog grada, Amsterdam , ispuniće sva vaša očekivanja. Od uživanja u neobičnim pejzažima do odličnog šopinga i provoda. Vaše je samo da je posetite!

 

Share Button