Putno zdravstveno osiguranje

Online – brzo, lako, najjeftinije

Putno osiguranje - Online formular

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Iznos osigurane sume
Doplata za COVID 19
Upoznat(upoznata) sam sa opstim uslovima osiguranja,navodima iz informatora i obavestenja o zastiti podataka licnosti i obrade ovih podataka u marketinske svrhe,saglasan sam sa njima,u moje ime i ime mojih putnika.

Informator za osiguranika možete pogledati OVDE

Uslove osiguranja pomoći na putu možete pogledati OVDE

Obaveštenje o obradi podataka ličnosti možete pogledati OVDE

Posebne uslove vezane za COVID19 možete pogledati OVDE

Kupovinom on-line polise putno – zdravstvenog osiguranja, uštedećete vaše vreme i novac. On – line polisa putnog osiguranja je obično jeftinija od klasične, a kupuje se iz vaše fotelje. Dovoljno je da popunite formular koji se nalazi ispod, nakon čega će Vam e-mailom stići profaktura sa instrukcijom za uplatu.
 
Uplatu možete izvršiti on line (e-bankingom), ili u bilo kojoj pošti ili banci opštom uplatnicom. Polisu dobijate u elektronskom obliku (u pdf formatu), a dovoljno je da je odštampate na bilo kom štampaču (može i crno-belom). Polisa je važeća čak i ako nije odštampana (možete je odštampati ukoliko Vam zatreba). Ugovore o prodaji polisa imamo sa više osiguravajućih kuća (Milenijum, Uniqa, DDOR).

Putno osiguranje - primer cene

Putno zdravstveno osiguranje koje pokriva do 15.000 eura za 10 dana:

– 1222 din za odrasle (19-75 godina) – za grupu od 6 i više osoba

 

Putno zdravstveno osiguranje koje pokriva do 30.000 eura za 10 dana:

– 1.757 din za odrasle (19-75 godina) individualno

– 3.494 din za porodicu sa jednim detetom

– 4.008 din za porodicu sa dva deteta…

Postoji više različitih varijanti, na osnovu kojih možete ostvariti pogodnosti (1 odrasla osoba sa 1, 2, 3 ili 4 deteta, 2 odraslih i 1, 2, 3 ili 4 deteta, stariji od 75 godina, grupne polise…)

Spisak i kontakt podaci zdravstvenih ustanova

(Kliknite na zastavicu za preuzimanje)

Često postavljana pitanja

– Da. Do pre par godina, polise su bile na papiru i ispisivale su se ručno. To je oduzimalo dosta vremena, dešavale su se brojne greške, zahtevalo je fizički odlazak do agencije ili osiguranja… Sada polise radimo elektronski. Pdf polisa koju dobijate e-malom je potpuna identična onoj koju bi Vam odštampali dolaskom u našu (ili bilo koju drugu) agenciju. Kada Vam je pošaljemo, možete je sami odštampati na bilo kom štampaču (čak i crno-belom). Polisa je važeća čak i kada nije odšampana. Možete je odšampati tek u slučaju da Vam zatreba. Elektonska polisa sadrži pečat i u potpunosti je pravno važeća.

– Popunjavanjem on-line formulara, stiže nam Vaša prijava. Potrebno nam je otprilike petnestak minuta kako bi Vam poslali profakturu sa instrukcijom za plaćanje. Nakon toga je potrebno je da izvršite uplatu. Polise se šalju u prepodnevnim časovima, za sve uplate koje su bile predhodnog dana.

– Ukoliko Vam je bitno da polisu dobijete odmah, poželjno je da nas sms-om (na +38162330700) obavestite da ste popunili formular i da Vam je hitno. Instrukciju za uplatu ćemo Vam odmah dati (poslati e-mailom, poslati sms-om, izdiktirati telefonom…). Sredstva možete uplatiti e-bankingom, ili u nekoj banci ili pošti (u Beogradu, pošta koja se nalazi u Takovskoj 2,  preko puta Skupštine, radi 24h dnevno). Ukoliko ste uplatu izvršili e-bankingom, potvrdu o izvršenom-predatom nalogu za prenos (ili “printscreen” ekrana na kome se vidi uplata) nam šaljete na email adresu sa koje ste dobili profakturu ili viberom na +38162330700. Ukoliko plaćate u banci ili pošti, uplatnicu kojom ste izvršili uplatu skenirate ili slikate mobilnim telefonom i pošaljete na e-mail adresu sa koje ste dobili profakturu ili Viberom na +38162330700. Obavestite nas sms-om (na +38162330700) da je uplata izvršena i slika uplatnice poslata. U tom slučaju ne čekamo da se sredstva pojave na našem računu već polisu šaljemo odmah. Na ovaj način, polisu i profakturu možemo poslati svakim čak i van radnog vremena agencije i vikendom. Molimo Vas da ovo ne zloupotrebljavate, već koristite kada Vam je zaista HITNO (polisa kreće od danas).

– Da. Pored klasičnih varijanti, kada putuju jedan ili oba roditelja i deca, porodična polisa se takodje može koristiti i kada putuju: jedna odrasla osoba i dete (deca) koji nisu u srodstvu, dve odrasle osobe i dete (deca) koji nisu u srodstvu (važno je da odrasli budu različitog pola)

– Ukoliko imate potrebe za lekarskom uslugom, poželjno je da pozovete kol centar, koji je na srpskom jeziku i radi bez prestanka 24h dnevno (broj telefona se nalazi na polisi). Iz kol centra će Vas uputiti u najbližu ambulantu gde Vam mogu pomoći i gde nećete platiti. U praksi, ukoliko ste u nekoj destinaciji koju naši turisti često posećuju (Grčka, Turska, Bugarska, Egipat… veći evropski gradovi…), besplatnu lekarsku uslugu možete dobiti u skoro svim bolnicama i ambulantama. Ukoliko putujete u neku zemlju u koju ne zalaze baš često turisti (neka egzotična destinacija, ili mesto koje nije klasična turistička destinacija) može se desiti da će Vam u lokalnoj ambulanti tražiti da platite račun. U tom slučaju je bitno da predhodno pozovete kol centar, navedete Vašu lokaciju i oni će Vam dati dalje instrukcije. Ovo se odnosi i na državne zdravstvene ustanove u Crnoj Gori. U svakom slučaju, ukoliko je neophodno da platite, novac će Vam u celosti biti refundiran po popravku u Srbiji. U praksi je ovo redak slučaj. Napominjemo da su ovakvi uslovi putnog osiguranja skoro identični kod bukvalno svih osiguravajućih kuća u Srbiji.

– Da. Putno-zdravstveno osiguranje nije vezano za aranžman. Možete uplatiti aranžman u bilo kojoj agenciji, a preko nas uzeti putno-zdravstveno osigura

Ukoliko imate još neko pitanje, možete nas kontaktirati telefonom na 062330700 ili e-mailom na info@go-go.rs

Da li je neophodno putno zdravstveno osiguranje?

Potrudili ste se da nadjete dobar smeštaj za Vaš odmor, obišli nekoliko agencija, proveli sate na internetu tražeći i napravili najuži izbor. Aranžman će izaći malo skuplje nego što ste planirali, ali skrpićete se već nekako. Sutra uplaćujete. Razmišljajući da li je računica obuhvatila sve troškove, setite se neizbežne birokratije: zeleni karton, medjunarodna vozačka, putno-zdravstveno osiguranje. Vozačka Vam verovatno važi još od prošle godine, zeleni karton u svakom slučaju morate platiti – ukoliko ga ne ukinu u medjuvremenu (ili ići u Grčku preko Bugarske).

 

Putno osiguranje je ono što ne možete izbeći. Putno zdravstveno osiguranje nije obavezno za putovanje u inostranstvo, ali birokratija Evropske unije je dala “preporuku”  turistima, da sa sobom nose polisu putnog osiguranja pri ulasku u neku zemlju Unije. To znači sledeće: niste izvadili polisu, došli ste na granicu, carinik će Vam “možda” potražiti polisu na uvid i ukoliko je nemate, najverovatnije će Vas uputiti u obližnju agenciju koja izdaje putne polise (a čiji vlasnik je njegov poznanik prim.aut.), gde će Vam naplatiti primetno veću cifru za osiguranje, nego obično. Kako biti osiguran, a proći najjeftinije?

Najjeftinije putno osiguranje

Cena putnog osiguranja bi trebalo da zavisi od iznosa na koji ste osigurani. Ukoliko odlučite da se osigurate na primer na

 

  • * 35.000 e, cena polise će biti od 1100 do 1.550 dinara (u zavisnosti od poslovne politike osiguravajuće kuće),
  • * 15.000e, cena će biti oko 900-1.200 dinara.

Pomislićete, neću valjda zbog 300-500 dinara razlike u ceni, rizikovati 20.000 e razlike u premiji. Komplikovana računica osiguravajućih kuća  (koju oni veoma vešto kriju) kaže: 80% korisnika (na sreću) uopšte ne upotrebi polisu, a od 20% onih koji zatraži neku lekarsku pomoć, u ogromnoj većini (99% njih) plati lekarske usluge manje od 150e. Iz ovoga se vidi da je ta razlika u ogromnoj meri samo formalna, a premija od 35.000e takoreći nikada naplaćena (ili u zanemarljivo malom broju).

PROCENAT NEISKORIŠĆENJA POLISE
0 %

Statistika pokazuje da samo 0.02% imaoca polise naplati od osiguranja više od 150e.

Putno osiguranje je potrebno da imate prvenstveno zbog visokih cena lekarskih usluga u inostranstvu, ali je nije baš neophodno da plaćate skuplje ukoliko postoji način za on-line uštedu.

Da li postoji potpuno besplatno putno osiguranje?

 

Ukoliko ste državljanin Srbije, a letujete u Crnoj Gori, imate pravo na refundaciju troškova lečenja koje je nastalo na letovanju, a na osnovu medjudržavnog sporazuma Srbije i Crne Gore. Ovo pravo nije baš lako ostvariti, iz razloga što je potrebno da Vam se pre putovanja od strane našeg socijalnog izda potvrda, na osnovu koje (uz račun lečenja) po povratku vršite potraživanje.

Problem je u tome što kada im tražite tu potvrdu, oni Vam kažu ili da dodjete za mesec – dva, ili Vas šetaju od šaltera, dok ne dignete ruke. Ukoliko ste uporni, izguraćete proceduru do kraja.