Putovanja | Go-Go Travel | Velika i lepa – Moskva
6086
single,single-portfolio_page,postid-6086,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

 

Velika i lepa – Moskva

Category: Putovanja

 

Moskva – proleće 2016, aranžmani

 

Moskva i St.Peterburg 29.04.-06.05.2016. br.193

Program putovanja

1. dan: petak 29.april / BEOGRAD – MOSKVA      

Sastanak grupe na aerodromu na šalteru agencije 1102 u 11.30. Let Aeroflota-a za Moskvu u 13:25 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:10 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Uveče obilazak Moskovskog metroa (fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

2. dan:  subota 30.april / MOSKVA

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: nedelja 01.maj / MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Večernja Moskva, sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”.  Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: ponedeljak 02.maj / MOSKVA – SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

Transfer do aerodroma. Poletanje za Sankt Petersburg u 18:20 časova (let SU26). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 19:40 časova. Transfer u hotel. Smestaj. Noćenje.

5. dan: utorak 03.maj / SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica “Aurora”, Smoljni (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro  grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I, Istorijski muzej Sankt Peterburga, čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan:  sreda 04.maj / SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova), specifican pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke. Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa…  . Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan: četvrtak 05.maj / SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Izlet u Puškin-Carsko Selo – letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan: petak / SANKT PETERBURG – MOSKVA – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let za Moskvu u 16:40 časova (let SU 21). Dolazak u 17:55 časova. Poletanje za Beograd u 20:00 časova (let SU 2092). Dolazak u Beograd u 21:55 časova. Kraj usluge.

Hotel Best Western Vega 4* – MOSKVA

Hotel Moskva 4* – ST. PETERBURG

29.april – 06.maj

7 noći

Cena po osobi 625 €

 

Dete 2-12 godina u dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih (dopunski ležaj), (popust za dete važi u pratnji dve punoplatežne osobe): 575 €

Doplata za jednokrevetnu sobu: 165 €

Za treću odraslu osobu cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj je:

- u Moskvi, u hotelu Best Western Vega 4* -  u jednokrevetnoj sobi

- u St.Peterburgu, u u hotelu Moskva 4* -  na dopunskom ležaju

Cena aranžmana obuhvata:

 • avio prevoz  na svim relacijama letovima Aeroflota:

- 29.04. Beograd-Moskva

- 02.05. Moskva-Sankt Peterburg

- 06.05. Sankt Peterburg- Moskva-Beograd;

 • smeštaj u Moskvi u hotelu Best Western Vega 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
 • smeštaj u St.Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom
 • transfere  prema programu;
 • turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
 • usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Aerodromske takse i  obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 149 €, podložno je promeni);
 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.
 • Individualne troškove.

 

Opisi hotela:

 

Moskva, Hotel Best Western Vega 4*: www.hotel-vega.ru

Hotel je u sastavu nekadasnjeg kompleksa hotela Izmailovo, danas u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, voznja do Sajma traje 30 minuta i ima jedno presedanje. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, trzni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama voznja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem bukvalno 25 min), sto je vazno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve vise odsedaju nasi poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlicni, 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.

 

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.

U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom.

Dorucak švedski sto.

 

Napomene:
U slučaju izmene deviznog kursa, agencija zadržava pravo korekcije cene.

 

Fakultativni program:

Moskva

 • Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 55 EUR *
 • Sergijev pasad  (bivši Zagorsk) 40 EUR
 • Panorama Borodinske bitke 25 EUR
 • Krstarenje rekom Moskvom 30 EUR
 • Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR

 

St.Peterburg

 • Petropavlovska tvrdjava 25 EUR
 • Ermitaž 35 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom (u slučaju povoljnih vremenskih uslova) 25 EUR
 • Puškin (Carsko selo) 45 EUR *
 • Peterhof, Gornji i Donji park  45 EUR

 

U sve cene uračunato je:  vodič, autobus, ulaznice.
*)  Prijavljivanje i placanje izleta u Puškin (Carsko selo) i Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!

 

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

 

PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE

 

Način plaćanja:

Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.

Kreditne kartice Banca Intesa Master Card, Visa i American Express na 6 rata bez uvećanja,

Kreditne kartice:Visa, Visa electron, Master, Maestro, Dina, American Express (isti uslovi kao gotovina),

Čekovi građana:

-          Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate

-          Mogućnost plaćanja na 6 rata uz uvećanje od 5% na ostatak duga. Akontacija je 50% prilikom rezervacije i 5 mesečnih rata od po 10 % na ostatak dugovanja.

Diners kartica: mogućnost plaćanja do 3 mesečne rate uz uvećanje od 5% i 6 mesečnih rata uz uvećanje od 10%.  Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod  gotovinskog načina plaćanja,

Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije.

Kredit: Agencija izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju.

 

Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).

 

Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

 

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

 

VAŽNE NAPOMENE:

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE

JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNA VREMENA POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA

PUTOVANJE

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 15 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 10 putnika (po navedenim cenama).

Rok za prijavu za putovanje je najkasnije 7 dana pre termina putovanja ili do popune mesta.

 

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije po licenci 179/2010 usklađeni sa YUTA standardom

 

Moćna, grandiozna, velelepna, samo su neki od pridevi koji se pripisuju Moskvi – i to sa punim pravom. Kao grad koji ima istoriju dugu devet vekova, Moskva ima mnogo podsetnika na svoju imperijalističku i sovjetsku prošlost. To je grad brojnih muzeja, sovjetskog monolita i postsovjetskog kiča. Ako bi postojala samo jedna stvar koja bi nas podsećala na bogatu istoriju Moskve, to bi bio zid sa grafitima na kome se nalaze poruke koje su posetioci i stanovnici vekovima ostavljali.

Centralni deo Moskve, gde se nalazi i najveći broj znamenitosti, najbolje je da obilazite pešice. Međutim, pošto su distrikti veliki i ukoliko želite da odete do nekog drugog dela grada, najjeftiniji način vam je metro, jer Moskva ima veoma dobro razvijen sistem podzemne železnice.
Najznačajnija turistička destinacija svakako je Crveni trg. Ovo je srce Moskve i prva destinacija za većinu posetilaca. Okružen je katedralom svetog Vasilija, Državnim muzejom, Lenjinovim mauzolejom i zidinama Kremlja. Ploče koje čine šetalište na trgu su, zapravo, crne. Naziv crveni potiče od prevoda ruske reči “Krasni”, što znači lep.

Obavezno iskoristite priliku da posetite Lenjinov mauzolej i katedralu na Trgu, jer je reč o zaista impresivnim građevinama, a i ulaz je besplatan. Naravno, ne smete da propustite da vidite i moskovski Kremlj. Ovaj kompleks uključuje četiri palate, četiri katedrale, a i zvanična je rezidencija predsednika Rusije. Unutra se može videti veliki broj istorijski značajnih građevina i predmeta, poput kolekcije dijamanata za oružje ili prelepih crkava.

U blizini je i ulica Arbat, u kojoj ćete moći da osetite duh stare Moskve. Ova ulica prepuna je suvenirnica, turističkih kafea, uličnih prodavaca, umetnika i sl. Ovde možete veoma povoljno kupiti razne sitnice, ali pod uslovom da se cenkate.

Dok ste u Moskvi, obavezno pogledajte neku od predstava Boljšoj teatra i posetite jedan od najpoznatijih svetskih muzeja – galeriju Tretjakov. U Puškinovom muzeju videćete neka od najznačajnijih dela impresionizma i postimpresionizma. Posebno je zanimljiv kompleks Novodevičje koji je istovremeno i tvrđava i manastir. Izgrađen je oko 1500. godine, dok je posle 17. veka ostao gotovo netaknut, što ga čini jednim od najočuvanijih istorijskih kompleksa na svetu.

Naravno, Moskva kao ogroman grad nudi još bezbroj drugih mogućnosti i bezbroj zanimljivih mesta koje vredi posetiti. Zbog toga ne sumnjamo da ćete naći nešto po svojoj meri.

Share Button