Putovanja | Go-Go Travel | Nezaboravno putovanje u Lisabon - GoGo Travel Niš
Ovo je grad koji je po mišljenju mnogih jedan od najlepših i najbezbednijih na svetu. Smešten na sedam brda na zapadu Portugala, Lisabon će vam pružiti dobrodošlicu i bezbroj razloga da zauvek ostane među najlepšim destinacijama koje ste proputovali. Lisabon - vedar , živopisan i sjajan, pre svega moderna metropola, ali i portugalska riznica kulture sa neuporedivim šarmom. Žitelji Lisabona su jako ljubazni i vedrog duha, tako da ćete u ovom gradu osetiti neverovatnu opuštenost u svim prilikama.
6195
single,single-portfolio_page,postid-6195,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,
title

 

LISABON

Category: Putovanja

Lisabon – proleće 2016, aranžmani

 

Lisabon - 29.04.2016 Avionom - cenovnik i program putovanja br. 194

Program putovanja:

1. Dan: (Petak 29.April) – Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera 1102 Ponte Travel-a u 04.00. Let za Frankurt kompanijom Luftansa u 06.05 (let LH 1411). Dolazak u Frankfurt u 08.05. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 09.15 (let LH 1166). Dolazak u Lisabon u 11.15 (po lokalnom vremenu), sastanak sa vodičem i transfer do hotela, smeštaj u hotel 4*. Odlazak na pešačko razgledanje starog grada sa vodičem na srpskom jeziku. Povratak u hotel. Noćenje.

2. Dan: (Subota 30.April) – Doručak. U 09.00 odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Pombalov trg, Avenija Slobode, Trg Restauradores, Rosio, Kuća kljunova, Trg Komersio, Belem kula, Manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, dokovi.Nakon razgledanja grada Lisabona, mogućnost fakultativnog odlaska na izlet SINTRA/KABO DA ROKA/KAŠKAIŠ/EŠTORIL. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan: (Nedelja 01.Maj) – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo: dan možete provesti u „Parku Nacija“, modernom delu Lisabona koji je građen za potrebe EXPO-a ’98 – 500 godina nakon slavnog otkrića pomorskog puta do Indije. Možete šetati uz reku Težo i posmatrati najduži most u Evropi… Uveče, mogućnost fakultativnog odlaska u restoran Luso na večeru, uz nezaobilaznu Fado muziku i šou (večera- lokalni specijaliteti nacionalna muzika, folklor). Polazak iz hotela oko 19.30h, povratak oko 22h. (uz pratnju vodiča, prevoz autobusom). Noćenje.

4. Dan: (Ponedeljak 02.Maj) – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet: STATUA HRISTA –FREEPORT OUTLET. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan: (Utorak 03.Maj) – Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma oko 13.00. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa u 15.50 (let LH 1169). Dolazak u Frankfurt u 19.50. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 21.55 (let LH 1410). Dolazak u Beograd u 23.45. Nakon sletanja u Beograd kraj programa.

29.April – 03.Maj 4 noći  Hotel Olissippo Marques de Sa 4* : Cena po osobi 379€

PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE

Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi: popust 10 €;

Dete 2-11 godina u dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih: 319 € (Popust za dete važi u pratnji dve punoplatežne osobe)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 115 €

Cena aranžmana uključuje:

-Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Lisabon-Frankfurt-Beograd sa Lufthansom

-Smeštaj u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama

-Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu

-Pešačko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku

-Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku -Troškove organizacije putovanja

 

Cena aranžmana ne uključuje:

-Aerodromske takse (oko 172 € na dan objavljivanja programa) – plaćanje u agenciji u dinarima (cena je podložna promeni)

-Fakultativne izlete

-Putno osiguranje samo za DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ILI ZA STRANE DRŽAVLJANE SA TRAJNIM PREBIVALIŠTEM U SRIBIJI – plaćanje u agenciji

- Individualne troškove putnika

 

OPIS HOTELA: Hotel Olissippo Marques de Sá 4* Lisboa

http://www.olissippohotels.com

Hotel je renoviran 2009. godine I se nalazi u jednoj od najelegantnijih regija Lisabona, blizu Gulbenkian Fondacije I podzemne metro stanice. Hotel raspolaže sa 164 sobe, raspoređene na 9 spratova. Svaka soba sadrži: klima uređaj, Wi-Fi besplatan, kupatilo, fen za kosu, telefon, sef, TV, mini bar, radni sto. U svom sastavu hotel poseduje: restoran, bar, konferencijsku salu, parking, gratis wi fi, menjačnicu.

PREDLOZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

FAKULTATIVNI IZLET – SINTRA, KABO DA ROKA, KAŠKAIŠ I EŠTORIL

Sintra, elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta i koji je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO 1995. godine. Poseta Nacionalnoj palate (Royal Palace) koja osim zanimljive arhitekture i bogatog enterijera predstavlja riznicu zanimljivih anegdota iz života portugalskih kraljeva. Nakon obilaska palate, slobodno vreme za šetnju šarmatnom Sintrom, nakon čega se put nastavlja ka najzapadnijoj tački kontinentalne Evrope – mestu Kabo da Roka gde se završava kopno i počinje more, mesto jedinstveno samo po sebi. Nakon Kabo da Roke, kratkom vožnjom uz foto-stop na plaži Guincho dolazi se do Kaškaiša gde su tokom II svetskog rata mnoge evropske kraljevske porodice našle sigurno utočište na obali Atlantika. Nakon Kaškaiša, nastavak putovanja ka Eštorilu I kratka poseta čuvenom Kasinu. Vožnjom uz obalu na putu do Lisabona videćete tačno mesto gde se reka Težo uliva u Atlantik i plažu na kojoj je odigrana prva fudbalska utakmica u Portugalu. Cena izleta sa uključenom ulaznicom, lokalnim vodičem – 50 € po osobi.

FAKULTATIVNI IZLET – FADO

U restoranu “Luso“koji se nalazi u boemskoj četvrti Bairo Alto ćete imati priliku da uživate u tipičnim portugalskim kulinarskim specijalitetima i bogatom programu koji podrazumeva nastupe fado pevača. U restoranu “Luso” se pamte živi nastupi velike fadiste 20. veka, Amalije Rodrigues. Tokom večeri fadisti se smenjuju, a između nastupa gosti imaju prilike da se upoznaju i sa portugalskim folklorom. Fado muzika zavodi, sluša se u tišini, a glasovi fado pevača ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Saznajte zašto fado ne može da peva svako. Cena izleta sa večerom I autobuskim prevozom FADO – 55 € po osobi

FAKULTATIVNI IZLET- STATUA HRISTA –FREEPORT OUTLET

Prelaskom na južnu stranu reke Težo preko jednog od najviših mostova u Evropi dolazi se do statue Hrista koja je građena po uzoru na mnogo poznatiji spomenik Hrista u Rio de Ženeiru. Sa vrha statue visoke 28 m vidi se most 25 April i tok čitave reke Težo kroz Lisabon i svi delovi Lisabona. Nakon obilaska, odlazak do mesta Montijo gde se nalazi najpoznatiji outlet FREEPORT gde je predviđeno slobodno vreme za kupovinu. Povratak u Lisabon vožnjom preko najdužeg mosta u Evropi, mosta Vasko da Gama. Cena izleta sa ulaznicom I vodičem- 30 € po osobi

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Evrima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu Bance Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

 2. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 3 mesečne rate, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.

3. PREKO RAČUNA – uplata na račun agencije 5 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima agencija ima ugovor.

4. TURISTIČKIM KREDITOM – sa izdatim predračunom od strane agencije, klijent aplicira za kredit u banci

agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude

OSIGURANJE:

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdavstveno osiguranje. Ovim osiguranjem putnik , odnosno osiguranik je pokriven za sve nepredviđene i hitne medicinske intervencije, kao i troškove medicinske evakuacije repatrijacije. U slučaju nastanka osiguranog slučaja , u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenom uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE. U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaćenog avansa.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.

 Organizcija putovanja po licenci OTP, broj 416 MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 25.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika (po navedenim cenama).

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

Ovo je grad koji je po mišljenju mnogih jedan od najlepših i najbezbednijih na svetu. Smešten na sedam brda na zapadu Portugala, Lisabon će vam pružiti dobrodošlicu i bezbroj razloga da zauvek ostane među najlepšim destinacijama koje ste proputovali.

Lisabon -vedar , živopisan i sjajan, pre svega moderna metropola, ali i portugalska riznica kulture sa neuporedivim šarmom. Žitelji Lisabona su jako ljubazni i vedrog duha, tako da ćete u ovom gradu osetiti neverovatnu opuštenost u svim prilikama.

Prestonicu Portugala najbolje ćete upoznati ukoliko je obilazite pešaka.Predivan je osećaj šetati ulicama prepunih ljudi, uokvirenih belim kućama, restoranima iz kojih se šire mirisi tradicionalnih jela i zvuci fada.

U samom gradu je mnogo spomenika koji podsećaju da je Lisabon bio prestonica nekada moćne pomorske sile – kula Belem, Manastir svetog Žeronima, prelepi trgovi Komersio i Restasturadores, brojne crkve i palate bogatih trgovaca i veleposednika. Kvart Alfama, najstariji je deo Lisabona iznad koga se uzdiže utvrđenje Svetog Đorđa, i danas ima izgled srednjovekovne kasabe, sa uskim ulicama u kojima su prodavnice, taverne izmešane sa kućicama posebnog stila, u kojima žive obalski radnici, mornari i ribari. Nasuprot njemu su strme ulice Baria Alta i Šiada. Ovo je deo grada koji je i najzanimljiviji turistima.

Ono što ne smete propustiti ukoliko posetite Lisabon je Gulbenkijanov muzej kao i Park nacija u kome se održavao „Expo 98“, a nakon toga je preuređen u oazu relaksacije s trgovačkim centrima, koncertnim dvoranama, barovima, restoranima i šetalištem duž reke Tagus. U ovom parku se nalazi i toranj Vasko da Gama .

Takođe ova evropska metropola može da se pohvali i jednim od najvećih akvarijumima u Evropi „Oceanário“.

Definitivno, najveća turistička atrakcija Lisabona je žuti tramvaj 28, koji putuje po poprilično istrošenoj trasi iz gradskog centra uzbrdo, prolazeći kroz brojne ulice prema dvorcu Svetog Đorđa. Na svom putu tramvaj preseca grad pružajući vam uvid u Lisabonski način života, kao i spektakularan pogled na grad i reku Tagus. Ono što bi trebalo imati na umu jeste da je tramvaj podjednako popularno mesto i kod turista i kod džeparoša, te tako vodite računa o svojim ličnim stvarima.

U Lisabon možete doputovati dobro ili loše raspoloženi, ali dani boravka u njemu definitivno će biti nešto što će vas oduševiti i vratiti osmeh na lice.

Lisabon_2

Share Button