Putovanja | Go-Go Travel | Nova godina u prelepom Krakovu 2015 - GoGo Travel Niš
U Krakovu, nekadašnjoj prestonici Poljske, gradu koji se nalazi u samom srcu Evrope, očekuje vas nezapamćen provod za Novu godinu. Bilo da je proslavite na najstarijem evropskom trgu, među velelepnim gotičkim građevinama, ili u nekom od mnogobrojnih klubova, koji će vas odvesti u čaroban svet noćne zabave, novogodišnju noć u Krakovu ćete zauvek pamtiti.
6171
single,single-portfolio_page,postid-6171,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

 

Nova godina u prelepom Krakovu

Category: Nova Godina

Krakow

Krakov nova godina 2015

Krakov Nova godina - autobusom, 2 noći - 5 dana - 119e (poseta Aušvicu - gratis) cenovnik broj ng-145

Program putovanja:

 

1. dan, 30.12.2014, utorak: Niš / Beograd / Novi Sad

Polazak iz Niša u 16.30h, iz Beograda oko 18:00 čas sa parkinga ispred hotela Crown Plaza, iz Novog Sada oko 19:30 časova kod Lokomotive. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku ka Poljskoj, sa usputnim zadržavanjima zbog carinskih formalnosti i odmora.

2.dan, 31.12.2014, sreda: Aušvic / Birkenau-Krakov

U prepodnevnim časovima dolazak u koncentracioni logor Aušvic. Višečasovni obilazak u pratnji lokalnog vodiča. U popodnevnim časovima dolazak u Krakov. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme i pripreme za novogodišnji doček. Individualni odlazak u centar grada na doček Nove 2015. godine, na glavnom trgu i ulicama Krakova. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 01.01.2015, četvrtak: Krakov

Doručak. Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: brdo Vavel sa renesansnom kraljevskom palatom i katedralom, Kraljevski put, srednjevekovni gradski trg Rinek kojim dominiraju tornjevi gotičke katedrale Svete Marije, Florijanska ulica, Florijanska kapija, Barbakan, Jevrejska četvrt Kazimjež… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 02.01.2015, petak: Krakov- rudnik soli ” Vjelička” – Beograd / Novi Sad / Niš

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni odlazak do Vjeličke – najvećeg rudnika soli u Evropi. Razgledanje rudnika u pratnji vodiča. Povratak u Krakov. Polazak u Srbiju u kasnim večernjim časovima.

5.dan, 03.01.2015, subota: Novi Sad / Beograd / Niš

Dolazak u Novi Sad / Beograd /Niš u jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

Cena: 119e

poseta Aušvicu – GRATIS

Za polazak iz Niša doplata do 20e (u zavisnosti od broja putnika).

 

Hotel Quality Sistem 3*. Detalje o hotelu pogledajte ovde

 

U ceni aranžmana je uračunato:

- Prevoz autobusom turističke klase (AC, DVD);

- Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama, na bazi dva noćenja sa doručkom;

- Usluge vodiča i organizacija putovanja.

 

U ceni aranžmana nije uračunato:

- Fakultativni obilazak rudnika soli Vjelička – 25 €

- Putno zdravstveno osiguranje (detalje pogledajte ovde)

- Ulaznice za kulturno istorijske spomenike;

- Individualni troškovi.

 

Uslovi i način plaćanja:

- pri rezervaciji 40%, ostatak najkasnije 7 dana pred polazak

- pri rezervaciji 40%, ostatak odloženo, čekovima do 01.03.2015

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unikredit banke na dan uplate.

- Doplata za 1/1 sobu 40e

 

 

U Krakovu, nekadašnjoj prestonici Poljske, gradu koji se nalazi u samom srcu Evrope, očekuje vas nezapamćen provod za Novu godinu. Bilo da je proslavite na najstarijem evropskom trgu, među velelepnim gotičkim građevinama, ili u nekom od mnogobrojnih klubova, koji će vas odvesti u čaroban svet noćne zabave, novogodišnju noć u Krakovu ćete zauvek pamtiti.

Na Glavnom gradskom trgu starom skoro šest vekova bićete okruženi mnogobrojnim pričama i legendama ovog starog grada, ali ćete se osećati i kao da ste kod kuće zbog vaše slovenske duše.

Jagelonski univerzitet, takođe jedan od najstarijih u Evropi, privlači studente iz svih krajeva starog kontinenta. Zbog toga na ulicama možete videti mnogo mladih ljudi, od kojih je preko 100.000 budućih akademaca. Upravo zbog ove mladosti koja krasi stara zdanja centralnog trga Rinek, novogodišnja noć obećava lud provod. U Krakovu se pivo ne ubraja u alkoholna pića, zbog čega će vam veseli Poljaci preporučiti domaću vodku Žubrovku, koja će vas ujedno i dobro zagrejati ako Novu godinu čekate napolju. Mladi dobro govore engleski, ali ćete se sporazumeti i ako svako govori maternjim jezikom. Raznovrsan muzički program nateraće vas da igrate čitavo veče, a u ponoć će uz vatromet prštati i poljupci za što srećniji početak godine.

Ovde ćete naići i na ulične zabavljače i mnogobrojne štandove sa suvenirima u obliku zmaja, koji je svojevrsan zaštitnik grada. Ovo je najpoznatija priča koja potiče sa obližnjeg brda Vavel, na kome se nalazi prelepi kraljevski zamak, ali i istoimena pećina, u kojoj je, prema legendi, nekada davno živeo zmaj. Ovaj brežuljak je i najstariji deo Krakova, s obzirom da je bio naseljen još od Kamenog doba pa sve do 16. veka. Šetajući ka brdu Vavel, prvo što ćete ugledati su zvonici katedrale Svetog Stanislava i Vaclava koja pripada kompleksu dvorca, u kojoj su krunisani, ali i sahranjeni mnogi kraljevi i znameniti Poljaci. Sa vrha katedrale pruža se predivan pogled na grad i druge tornjeve na glavnom gradskom trgu.

Na trgu se, istorijske građevine mešaju sa kafićima, a u sporednim ulicama su noćni klubovi i restorani, u kojima su cene vrlo pristupačne. Lokalni noćni klubovi nisu mnogo veliki, pa pojedini mogu da ugoste svega stotinak ljudi. Ipak, oni rade tokom čitave nedelje do ranih jutarnjih sati pa ćete u novogodišnjoj noći sigurno pronaći dobar provod. Jedan od najpoznatijih lokala je klub Frantik, omiljeno mesto stanovnika ali i turista koji posete Krakov. Ovde često gostuju svetski poznati DJ-evi, dekor je u fanki stilu, sa dva plesna podijuma i tri bara. Žurka počinje već od šest sati popodne i traje sve do jutra. Tu je i Nik Novego, pravi Irski pab u kome je zabava zagarantovana sve dok ima gostiju.

Centralni deo okružen je prelepim parkom a ovo je ujedno i najlepši deo Krakova, zato ne dozvolite da vas na ulazu u grad obeshrabre sivilo i goropadnost staljinovskih blokova zgrada, jer u Starom gradu i te kako imate šta da vidite. Na centralnim ulicama nije neuobičajeno videti kočije koje vuku prelepi crni konji, a pravi je doživljaj provozati se njima preko stare kaldrme. Trgom dominira velika žuta građevina Sukienice, kao i toranj bivše gradske većnice.

Jevrejska četvrt zvana Kazimir je još jedan nezaobilazan deo Krakova. Čine je duga popločana Szeroka ulica sa starom sinagogom na jednom kraju i brojnim restoranima duž ulice. Ovde se nalazi mali trg sa pijacom, kafićima i klubovima pa i u ovom delu grada možete naći dobar provod.

Nedaleko od Krakova možete obići i čuveni rudnik soli Velička, koji se nalazi ispod zemlje i doseže dubinu od 327 metara. Najinteresantnije je što su mnogi predmeti, pa čak i lusteri i pod, kao i brojne uklesane slike napravljene od soli. Veliki broj prostorija, spratova, statua – sve to čini sjajnim ovaj rudnik. Sagradila su ga tri brata, a u njemu su inspiraciju nalazili mnogi poznati pesnici, kompozitori i pisci, pa je tu i poznata statua Getea.

Ukoliko tokom novogodišnjeg putovanja budete raspoloženi i za mnogo mračniji deo novije istorije, pedesetak kilometara južno od Krakova nalazi se najozloglašeniji nacistički logor Aušvic, u kome je tokom Drugog svetskog rata ubijeno više od million ljudi. Ovaj obilazak budi duboke emocije i saosećanje sa patnjom i svim strahotama kroz koje su prošli zatočenici.
Krakov nije samo grad bogate kulturne i istorijske baštine, zanimljivih priča i legendi, bogatog noćnog života i akademski centar Evrope. Krakov je grad koji ima dušu, a najbolje ćete je spoznati ako u njemu provedete novogodišnju noć.

Share Button