Putovanja | Go-Go Travel | Jedinstven doživljaj Nove Godine u Parizu 2014 - GoGo Travel Niš
Bolje mesto od Pariza za doček Nove godine, čak ni oni najzahtevniji ne mogu poželeti. U noći kada sve sija najbolja lokacija na svetu da pomislite novogodišnju želju je upravo “grad svetlosti”. Mnogi bi rekli da ako imate dovoljno sreće da novogodišnju noć provedete baš u Parizu, gotovo da vam više ništa nije potrebno. Osim, možda, nekog koga biste voleli da imate uz sebe te noći.
6175
single,single-portfolio_page,postid-6175,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

 

Nova godina u Parizu – jedinstven doživljaj

Category: Nova Godina

 

Paris

Bolje mesto od Pariza za doček Nove godine, čak ni oni najzahtevniji ne mogu poželeti. U noći kada sve sija najbolja lokacija na svetu da pomislite novogodišnju želju je upravo “grad svetlosti”. Mnogi bi rekli da ako imate dovoljno sreće da novogodišnju noć provedete baš u Parizu, gotovo da vam više ništa nije potrebno. Osim, možda, nekog koga biste voleli da imate uz sebe te noći.

Ovaj praznik u čitavoj Francuskoj proslavlja se duže nego bilo gde na svetu. Nova godina odnosno Sveti Silvester, u Francuskoj se slavi punih mesec dana, odnosno ceo januar. U ovoj zemlji je sasvim normalno da vam neko Novu godinu čestita i krajem januara. S obzirom na značaj koji Francuzi daju dolasku nove godine, i proslava je veličanstvena i raskošna. Počev od onih u jedinstvenim pariskim restoranima, do tradicionalnog javnog dočeka na Jelisejskim poljima. Ovo je najveća manifestacija u Parizu posvećena Novoj godini. Običaj je da okupljanje, kako Parižana, tako i brojnih turista sa svih strana sveta, koji će u Novu godinu zakoračiti sa Jelisejskih polja, počne oko 21 čas. Doček na ovom mestu se smatra prilično bezopasnim, ali kao i u svakoj gužvi, nije neophodno da sa sobom imate lične stvari koje se lako mogu izgubiti.

Doček na Jelisejskim poljima je veličanstven, a uživanju svakako doprinosi i pogled na Ajfelovu kulu i nesvakidašnji glavni vatromet.

Ukoliko ste više za proslavu najluđe noći u nekoj življoj atmosferi i zatvorenom prostoru, a nemate već rezervisan doček, onda je pravo mesto za vas čuvena boemska četvrt u Parizu – Monmartr. Ovde ćete pronaći brojni barove, kabaree i klubove koji imaju mnogo toga da ponude. Ovo mesto je idealno za one koji žele manje konvencionalan doček.

Čak i u Novogodišnjoj noći u Parizu možete da pronađete mnoge restorane koji nemaju organizovane proslave, ali u kojima možete uz prijatnu večeru i atmosferu, po kojoj je Pariz poznat, da uživate i u kabereu. Naravno, ukoliko ne želite da čekate na slobodan sto za vas i društvo, savetujemo vam da rezervišete mesto, jer su gužve neminovne u noći dočeka.

Naravno, Pariz ne bi bio grad ljubavi i romantike da i u najluđoj noći nema u ponudi sadržaje za one koji žele intimniji provod. Ukoliko spadate u ovu grupu ljudi, naša preporuka su luksuzna večernja krstarenja Senom.

Gde god u Parizu bili u trenutku kada nova godina stiže, nemoguće je propustiti čaroliju koju ovaj grad nudi. Tačno u ponoć, nebo preplavi veliki broj velikih i malih vatrometa iz svih delova grada. U prestonici Francuske je moguće, sasvim legalno, kupiti vatromet i petarde, tako da i vi možete ostaviti svoj trag na nebu iznad Pariza u najluđoj noći. Naravno, Novoj godini je, u Francuskoj najbolje nazdraviti penušavim belim vinomm ili šampanjacem, po kome je Francuska poznata. Ako niste ljubitelj šampanjca, probajte kuvano vino i jabukovaču.

Kada sutradan odmorite od novogodišnjeg provoda, prošetajte Parizom. Svaka građevina predstavlja muzej za sebe, svaki trg ima svoju istoriju, a svaka ulica neodoljiv šarm. Na desnoj obali Sene, između Ajfelovog tornja i Vojne škole, nalazi se najveća zelena javna površina Pariza, oblast Mars. Ovaj prelepi park nazvan je po uzoru na rimski Kampus Marcius, što znači Poljana Marsa. Ulica Mufetar je jedno od najstarijih i najživljih naselja Pariza, a ponuda restorana, prodavnica, kafića je izuzetna.

Popnite se na Ajfelov toranj , obeležje Pariza, i obavezno obiđite Luvr. Ništa se ne može uporediti sa osećajem dok obilazite deo veličanstvene zbirke ovog muzeja. Nemojte zaobići i ni veličanstven Versaj. Srebro, zlato, slike, somot, ogledala. Ovaj dvorac je čuven po takozvenoj Dvorani ogledala, koju čine 375 ogledala.

Veličanstveni primer gotske arhitekture, koji kao takav definitivno zaslužuje da bude viđen, svakako je i katedrala Notr Dam. Ulaz u nju je besplatan.

Ako već imate sreće da ste u Parizu, nemojte da propustite šetnju čuvenom ulicom Šanzelize. U njoj ćete osetiti pravi glamur Pariza. Ako ste ljubitelj pozorišta, u ovoj ulici se nalazi i istoimeno pozorište koje možete sebi priuštiti za razliku od kabaretskih predstava u „Mulen ružu“, gde je jako skupo.

Pariz su mirisi, ukusi, svetla… Pariz su mostovi, avenije i Metropolitan… Pariz su Luvr, Orsej, Versaj i Pompidu… Pariz su Montmartre, St. Germain, Marais… Pariz je još mnogo toga, a Nova godina u Parizu ne treba da bude nešto što se događa samo drugima.

Provedite nezaboravne trenutke novogodišnje noći u glavnom gradu Francuske. Ukoliko niste u mogućnosti da posetite ovaj grad u novogodišnjoj atmosveri, pogledajte aranžmane  Pariz jesen 2013

Pariz, grad svetlosti. Najromantičniji grad. Grad istorije i umetnosti. Grad prelepih mostova. U njemu svaka građevina predstavlja muzej za sebe, svaki trg ima istoriju, a svaka ulica ima svoju dušu. U Parizu ništa nema cenu, i sve što pruža treba iskoristiti i videti, naravno, u skladu sa svojim mogućnostima. Versaj, Notr Dam, Luvr, Monmart, Trg Konkord, Bazilika Sveto Srce, Jelisejska polja, Invalidi, Rodonov muzej, Bastilja, Pantenon, Pompidu, Ajfelov toranj, Trijumfalna kapija, Mulen ruž…- sve to obavezno posetiti.

Ove godine, za Vas smo pripremili veći broj novogodišnjih aranžmana za Pariz. U ponudi su autobuski i avionski aranžmani sa 3, 4 ili 5 noći, sa različitim datumima polazaka.

Izaberite varijantu koja Vam najviše odgovara.

Pariz nova godina 2014

Share Button