Putovanja | Go-Go Travel | Nesebar Letovanje
6239
single,single-portfolio_page,postid-6239,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,
title

 

Nesebar Letovanje

Category: Bugarska

Kada je u pitanju letovanje u Bugarskoj, Nesebar je jedan od prvih izbora koji će vam biti preporučen od strane svih vodećih turističkih agencija, kao i od turista koji su već tamo letovali. Naravno za to postoje odlični razlozi i samim tim i mi ćemo ga uvrstiti u naše preporuke iz kategorije Bugarska letovanje.

Prema istorijskim zapisima, Nesebar je naseljen pre oko 3000 godina pod nazivom Menebria. Prvobitno su ga naselili Tračani i jedan je od najstarijih gradova Evrope. Na severnoj strani poluostrva se još uvek se mogu videti ostaci tračanskog utvrđenja koji su očuvani i nalaze se u veoma dobrom stanju. U šestom veku pre nove ere, Nesebar je bio grčka kolonija i značajan centar trgovine i zanatstva. U tom periodu grad je u svom sklopu imao svetilište, hram posvećen bogu Apolonu i pijacu. 71. Godine pre nove ere dolazi pod rimsku jurisdikciju ali i dalje zadržava neki vid autonomije. U trinaestom i četrnaestom veku su podignute crkva Svete Teodore, Svete Paraskeve i Svetog Mihaila. Tursko osvajanje 1453. Godine nije imalo bitnog uticaja na ove gradjevine i na celokupnu arhitekturu ovog mesta.

Nesebar se i administrativno i geografski nalazi u oblasti Burgas na Crnom moru. Grad se sastoji od starog i novog dela koji su spojeni. U starom delu možete videti zašto Nesebar predstavlja arhitektonski i istorijski grad muzej bugarske kulture i jedno od najpopularnijih turističkih destinacija ove zemlje. Stare vile, uzane ulice obložene kamenom, sa mnogobrojnim buticima i kafićima dopunjuju romantičnu atmosferu staroggrada koja jednostavno morate doživeti jer je prosto nemoguće opisati je rečima. Stari deo grada je pod zaštitom UNESCO-a i povezan je redovnom autoboskom linijom sa novim delom i sa eksluzivnim letovalištem Sunčev Breg, kao i sa ostalim okolnim letovalištima.

I pored svoje pune funkcionalnosti Nesebar nije velik grad i moguće ga je obići pešice. Ukoliko niste ljubitelj šetnje, postoji i otvoreni vozić koji će vas odvesti sa jednog dela grada u drugi za samo 10 minuta. Vožnja je oko 1 evro.

Nesebar poseduje severnu i južnu plažu, a svi objekti su udaljeni od plaže najviše pet minuta laganog hoda. Naša preporuka je ipak deo plaže prema Sunčevom bregu koji je udaljen svega 2-3 kilometra, do koje možete doći šetajući plažom direktno, ili ići redovnom autobuskom linijom.

Od ostalih pratećih sadržaja možemo izdvojiti vožnju raznim vrstama brodova po veoma pristupačnim cenama, odličan tatoo studio pored arheološkog muzeja, obilje restorana, kafe poslastičara i tradicionalnih restorana sa bugarskom i internacionalnom kuhinjom i mnoštvo radnjica sa ručno radjenim suvenirima i nakitom u starom delu grada.

Nesebar vila Zornica

Nesebar vila Zornica se nalazi u novom delu grada. Poseduje 1/4 apartmane koji imaju kuhinju sa frižiderom i TV.

[gmedia id=23]

Pogledajte CENOVNIK Nesebar vila Zornica 2013

Nesebar vila Dančeto

Nesebar vila Dančeto se nalazi na 5 minuta šetnje od plaže. Poseduje 1/2 i 1/3 sobe koje imaju frišider, kupatilo, TV i terasu.

[gmedia id=25]

Pogledajte CENOVNIK Nesebar vila Dančeto 2013

Nesebar vila Elena

Nesebar vila Elena se nalazi na 5 minuta šetnje od plaže. Poseduje 1/2 sobe i 1/4 i 1/5 duplexe. Sve smeštajne jedinice imaju mini bar, kupatilo, TV i terasu.

[gmedia id=24]

Pogledajte CENOVNIK Nesebar vila Elena 2013

Nesebar vila Krasi II

Nesebar vila Krasi II se nalazi  na 4 minuta šetnje od plaže. Poseduje 1/2 sobe i 1/4 apartmane. Sve smeštajne jedinice imaju kupatilo, TV i frižider.

[gmedia id=26]

Pogledajte CENOVNIK Nesebar vila Krasi II 2013

Nesebar vila Rumjana

Nesebar vila Rumjana se nalazi na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje 1/2 i 1/3 sobe koje imaju kupatilo, TV, frižider i terasu.

[gmedia id=27]

Pogledajte CENOVNIK Nesebar vila Rumjana 2013

Nesebar Hotel Dreams

Hotel Dreams je definitivno naša prva preporuka za leto 2011 u Bugarskoj, kada se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta. Hotel je smešten nedaleko od centra Nesebra udaljen 5 minuta hoda i od severne i od južne plaže. Svaka soba poseduje CABLE-TV, TWC, frižider, terasu sa baštenskom garnituro i klima uređaj.

[gmedia id=28]

Pogledajte CENOVNIK Nesebar Hotel Dreams 2012

Share Button