Putovanja | Go-Go Travel | Marmaris Letovanje
5749
single,single-portfolio_page,postid-5749,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,
title

 

Marmaris Letovanje

Category: Turska

Marmaris letovanje – leto 2012 je internet stranica našeg sajta na kojoj možete dobiti sve preko potrebne informacije za nezaboravno leto u Turskoj, vezane za prevoz, hotele i kompletnu turističku ponudu vezanu za ovo prelepo tursko letovalište.

Grad Marmaris je naša prva preporuka za letovanje u Turskoj. Lociran je u predivnom zalivu, prirodno napravljenoj luci, sa zelenim brdima u pozadini. Pomorskim putem se nalazi se veoma blizu grčkog ostrva Rodos. Potrebno je oko 45 minuta vožnje standardnom hidrogliser linijom od Marmarisa do Rodosa i zbog toga ga svakodnevno posećuje veliki broj turista sa ovog grčkog ostrva.

Zbog svog veoma dobrog položaja u prirodnom zalivu i pristupačnosti, Marmaris je oduvek bio idealno mesto za pristajanje brodova, kao i zaliv gde brodovi i njihovi vlasnici mogu prezimiti do prolećne sezone. Danas u Marmarisu možete videti veliki broj preko okeanskih brodova, kruzera i luksuznih jahti koje koriste ovu luku kao bazu za shoping ture i posete interesantnim lokacija po celoj Turskoj obali.

Obala oko Marmarisa je izuzetno uredjena, sa predivnim malim plažama, izrazito bujnom vegetacijom i blagom klimom. Prijatni vetar koji duva sa mora i ogromna količina zelenila čine da se osećate veoma prijatno čak i u vreme julskih i avgustovskih vrelina. Kada su u pitanju plaže prepuručujemo one prema Ičmeleru jer je voda čistija, a što se tiče noćnih izlazaka Marmaris ima par velikih diskoteka i mnoštvo kafe barova tematskog tipa.

Jedini preostali dokaz izuzetno burne istorije ovog grada koji svojim zelenilom podseća na oazu je tvrđava sagrađena u otomanskom periodu. Nalazi se u samom centru grada, pored turističke luke. Kao i u ostalim turskim gradovima postoji veliki bazar gde možete naći apsolutno sve za kupovinu, od kože, krzna, tekstilne galanterije i naravno zlatnog nakita po kome je ovaj grad izuzetno poznat. Uz grad Marmaris direkto se nastavlja novo sagrađeno letovalište Ičmeler, poznato po predivnim plažama i luksuznim hotelima koje je spojeno sa Marmarisom i starim gradom predivnim šetalištem u dužini oko 10 kilometara.

Autobuski prevoz između Marmarisa i Ičmelera saobraća tokom celog dana takozvanim dolmušima (mini busevima sa 10ak sedišta) bukvalno na svakih 5 minuta. Kada su u pitanju ostali prateći turistički sadržaji možemo vam najtoplije preporučiti izlete na reku Dalajan koja pravi fantastičnu deltu do dela plaže na kojoj se legu džinovske kornjače, koja je zbog toga zaštićena i predstavlja priodni rezervat, Kleopatrinu plažu, Pamukale, kao i vožnju brodom do plaža do kojih je nemoguće doći kopnenim putem. Novo izgrađeni aqua park odličan jeza decu ali i za nešto starije.

Od ostalih informacija možemo istaći da voda nije preporučljiva za piće i bolje ju je kupovati flaširanu, hrana je fantastična na većini mesta u gradu i preporučujemo vam da obavezno probate Iškender kebab koji se tretira kao njihov specijalitet. Medicinska pomoći i lekovi nisu baš na visokom nivou pa se preporučuje privatno zdravstveno osigruanje. Internacionalni kod turske je +90. Izlazni je 00381. Gsm 900 i 1800 mreže pokrivaju čitavu zemlju.

Share Button