Putovanja | Go-Go Travel | Kušadasi Letovanje
6240
single,single-portfolio_page,postid-6240,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,
title

 

Kušadasi Letovanje

Category: Turska

Kušadasi letovanje – leto 2013 je web strana našeg sajta koja je vaša prva stanica u potrazi za pravim aranžmanom za letovanje u Turskoj. Na ovoj stranici sajta naše turističke agencije možete naći sve potrebne informacije za nezaboravno leto u Turskoj, uključujući prevoz, hotele i kompletnu turističku ponudu vezanu za ovo prelepo tursko letovalište. Definitivno, uključujući Marmaris, predstavlja jedan od naših predloga iz kategorije Turska letovanje.

Kušadasi, kao pravi biser egejskog zaliva, sa preko 300 sunčanih dana, prosto mami svojom mediteranskom klimom, toplim morem i prelepim peščanim plažama. Nalazi se 85 kilometara jugoistočno od Izmira, trećeg po veličini grada u Turskoj. Njegova burna istorija doprinela je da se u njegovoj blizini nalazi veliki broj kulturno-istorijskih spomenika, od kojih obavezno treba obići Efes, Troju, Didima, Prienu i Milet. Pored istorijskih znamenitosti okolina Kušadasija je prepuna kulturno-rekreativnim turističkim atrakcijama kao što su Pamukale – fantastičan komleks slapova u belom (kalcifikovanom) kamenu, tri aqva zabavna parka: Adaland, na plaži Pamucak, je jedan od najvecih u Evropi koji pored brojnih vodenih atrakcija ima i Delfinarijum koji nikako ne treba propustiti, naročito ako ste na letovanju u Turskoj sa decom. Aqua Fantasy se nalazi na plaži Ephesus, a izgradjen je po uzoru na čuveni Diznilend. Aqualend se nalazi na plaži Long Beach.

U samom gradu je gradska plaža, koja je turistima manje atraktivna zato što je prilično uska, a u letnjoj sezoni je prepuna turista. Naša preporuka je Kadinlar Denizi koja je tri kilometra južnije od Kušadasija, mada i ona zna u špici letnje sezone da bude krcata. Još 500 metara južnije je mala “Zelena” plaža koja je delom prekrivena travom, i duž koje su palme. Na njoj je znatno manja gužva, ali vikendom zna da se napuni, uglavnom meštanima. Još dalje je takozvana “Duga” plaža, koja je u pravom smislu reči dugačka više od 6 kilometara. Na njoj se nalaze brojni hoteli, restorani i kafići.

Trideset kilometara južno od Kušadasija je nacionalni park Dilek (Dilek Milli Parki), koji ima peskovito šljunkovite plaže iza kojih se nalazi prelepa borova šuma. Neke plaže u parku su opremljene stolovima i stolicama za piknik, WC-ima, a ima i restorana, barova.

Severno od Kušadasija je Kustur-Tusan plaža, koja je od grada udaljena oko pet kilometara. Takodje ima dosta sadržaja. Kušadasi u bližoj okolini ima nekoliko “Beach Klubova”, gde jeftino možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, popiti piće na plaži, okupati se u bazenu ili uživati u skijanju na vodi ili vožnjom skuterom. Najpoznatiji klub ovog tipa je je “Papaz Hamami Beach Club”, koji se nalazi u blizini “Guvercin Ada” (Ostrva Golubova).

Ukojiko ste ljubitelj noćnog života, leto u Kušadasiju je pun pogodak. Pored brojnih kafića i barova i klubova, moramo izdvojiti ogromnu diskoteku “Ecstasy Bar” (Sakaya Sok) koja može primiti čak 1000 ljudi odjednom. Stari grad je centar nocnog zivota Kusadasija, a treba obići “Barlar Sokagi” (Ulica barova) i “Asagi Barlar Sokagi” (Donja ulica barova) koji su leti prepuni turista koji se vesele do sitnih sati. Ukoliko zelite da osetite istočnjački duh, ne propustite trbušne plesačice u klubu “Club Caravanserai” (Ataturk Boulevard).

Kušadasi je prepun dobrih restorana raznih internacionalnih kuhinja (kineske, indijske, zapadne, ali ima i srpskih).Šoping u ovom gradu je priča za sebe. Turci kao poznati trgovci su veoma uporni (čitaj zamorni) u nameri da vam nešo prodaju. Grad je prepun prodavnica suvenira, garderobe, a poseban doživljaj je veliki bazar koji se nalazi u starom gradu, gde mozete naći sve “od igle do lokomotive” po pristupačnim cenama (isključivo ako ste vešti u cenkanju). Petkom možete obići i zelenu pijacu koja se nalazi preko puta stanice za minibuseve (dolmuše), zato što tada seljaci na tezge iznose razne vrste nama nepoznatog voća.

KUŠADASI Hotel Yildiz **

Yildiz **  – Nalazi se u centru grada, 500m od gradske plaže. Od plaže Ladies Beach udaljen je 3km, Greeen Beach 4km a od plaže Long Beach 6km. Do svih nabrojanih, plaža osim gradske, stiže se vrlo brzo, mini busevima )Dolmosima= koji saobraćaju non-stop po vrlo pristupačnim cenama. Hotel poseduje  1/2 i 1/3 sobe koje u svom sastavu imaju TWC, terasu, klimu (doplata na licu mesta), telefon, sef (plaćanje na licu mesta). Hotel u svom sastavu ima bazen i lobby bar. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola.

[gmedia id=45]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI Hotel LAL **

Lal ** – je potpuno renoviran hotel i nalazi se u samom centru rada na 500m od gradske plaže. Od poznatijih plaža kao što su Ladies, Green i LOng Beach udaljen je 3, 4 i 6km. Do njih se stiže veoma brzo i lako mini busevima (Dolmosima) koji saobraćaju iz centra grada uz vrlo pristupačne cene. Hotel poseduje 1/2 i 1/3 sobe koje u svom sastavu imaju TWC, terasu, klima uredjaj (doplaćuje se na licu mesta). Hotel poseduje lift. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola.

[gmedia id=46]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI Aparthotel Baris ***

Aparthotel Baris je smešten izmedju centra i Ladies Beach-a. Poseduje lepo uredjene apartmane sa 2, 3 i 4 ležaja, TV-om, klima uredjajem i balkonom. Aparthotel ima bazen i restoran.

[gmedia id=47]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi Aparthotel Baris *** 2013

KUŠADASI HOTEL CLUB ANRA ***

CLUB ANRA **  – Nalazi se u centru grada, 600m od gradske plaže. Sobe poseduju: TWC, terasu, klimu, telefon, TV, mini bar. Hotel u svom sastavu ima bazen, restoran, TV salu, lobi bar, sef, lift. Usluge: doručak i večera- švedski sto

[gmedia id=48]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL SERGENT ***

SERGENT **  – Nalazi se na samoj plaži Laides Beach, 3 km od centra grada. Sobe poseduju:TWC, terasu, klimu, telefon, TV. Sve sobe su sa pogledom na more. Hotel ima restoran,l obi bar na hoteskoj terasi, lift, sef. Usluge:doručak-švedski sto, večera-klasičan meni.

[gmedia id=49]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL USLAN ***

USLAN ***  – Hotel koji se nalazi u samom centru grada na svega 500m od gradske plaže i nudi uslugu polupansiona na bazi švedskog stola. Hotel raspolaže 1/2 i 1/3 sobama opremljenim TWC-om, TV-om, fenom, mini  barom (koji se posebno naplaćuje), klima uredjajem, a većina soba je sa balkonom. U sklopu hotela nalazi se i bazen koji ima poseban odeljak za decu. Od plaža kao što su Ladies Beach, Green Beach i Long Beach udaljen je 3, 4 i 6km. Do napomenutih plaža se stiže veoma brzo i lako uz pomoć mini buseva (Dolmosa).

[gmedia id=51]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL MINAY***

MINAY ***  – hotel koji se nalazi na jednoj od popularnijih plaža u Kušadasiju a to je Ladies Beach. Do plaže Green Beach ima svega 500m a do plaže Long Beach deli ga 4km. Do centra grada ima oko 2km. Na sve ove plaže i do centra grada stiže se mini busevima (Dolmosima). Hotel nudi uslugu polupansina na bazi švedskog stola. Raspolaže 1/2 i 1/3 sobama opremljenim TWC-om, TV-om, balkonom, klima uredjajem (doplata se vrši na licu mesta) i sefom (doplata se vrši na licu mesta). Takodje u sklopu hotela nalaze se restoran, bazen bar i disco bar.

[gmedia id=52]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL SURTEL ***

SURTEL *** – Nalazi se u centru grada, 300m od gradske plaže i 300m od ostrva ptica. Sobe poseduju: TWC, klimu, telefon, TV, fen. Hotel ima bazen, unutrašnji i spoljašnji restoran, lobi bar i bar na terasi. Usluge – sve uključeno: doručak, ručak, večera- švedski sto

[gmedia id=53]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL SOZER ***

SOZER *** – Nalazi se u samom centru grada, na 20m od gradske plaže. Sobe poseduju: TWC, klimu, terasu, telefon, TV-satelit, fen. Hotel u svom sastavu ima bazen, restoran, mini bar. Usluge:doručak i večera- švedski sto. Pogled na more-doplata

[gmedia id=54]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL DABAKLAR ****

DABAKLAR **** – Nalazi se u centru, 600m od gradske plaže. Sobe poseduju: TWC, klimu, terasu, frižider, TV,f en. Hotel u svom sastavu ima bazen, restoran, stoni tenis, tursko kupatilo, saunu…

[gmedia id=55]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL GRAND KURDOGLU ****

GRAND KURDOGLU **** – Nalazi se u neposrednoj blizini centra grada (oko 400m) a toliko i od gradske plaže. Sobe poseduju: TWC, klimu, TV, fen, telefon. Hotel u svom sastavu ima bazen, restoran, saunu, fitnes centar, bar. Usluge: doručak, ručak, večera- švedski sto.

[gmedia id=56]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL PELIKAN **

PELIKAN ** – Nalazi se u centru grada,500m od gradske plaže.Sobe poseduju:TWC,terasu,klimu,telefon,TV.Hotel ima bazen,restoran.Usluga:doručak-švedski sto,večera-klasičan meni

[gmedia id=57]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL MELIKE ****

MELIKE ***+ – je manji hotel koji odiše prijatnom domaćom atmosferom i nalazi se na Ladies plaži, jednoj od najlepših peščanih plaža Kušadasija. Od prelepe plaže na 3 nivoa – Green Beach-a udaljen je svega oko 500m. Od mora je udaljen 100m a od centra Kušadasija oko 2km. U blizini je stanica mini buseva (Dolmosa) koji voze ka gradu. Sve sobe su klimatizovane i opremljene telefonom, frižiderom i balkonom. Sadržaj hotela čine recepcija, restoran, bar i bazen sa ležaljkama. Usluga u hotelu Melike je na bazi polupansiona.

[gmedia id=58]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL AYMA ****

AYMA *** – Nalazi se na Ladies Beach, 3 km od centra grada. Hotel poseduje : restoran, lobi bar, bazen…U svom sastavu sobe sadrže: klimu, TV, TWC, terasu. Usluga: doručak i večera – švedski sto. Prilikom uplate agencija ne može garantovati da li soba ima pogled na more To se resava na licu mesta,uz pomoc predstavnika agencije.Pogled na more – doplata

[gmedia id=59]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL KOTUR **

KOTUR ** -Nalazi se u neposrednoj blizini hotela Sun, u centru grada. Od gradske plaže je udaljen 600m. U okviru hotela se nalazi i bazen, restoran… Sobe poseduju: TWC, terasu, klimu (uz doplatu), telefon. Usluga: doručak-švedski sto. Napomena:gosti hotela Kotur mogu uplatiti večeru u hotelu Sun.

[gmedia id=60]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL TOPALAN **

HOTEL TOPALAN ** - nalazi se u samom centru grada na 500m od gradske plaže, preko puta restorana Yedi 24,3km od Ladies beach-a , 4km od Green beach-a i 6km od Long beach-a. Sobe su 1/2 i 1/3 i poseduju TWC, terasu, klima uredjaj, telefon, tv, fen. Hotel u svom sastavu ima bazen, lobby bar, sef i lift. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom (švedski sto). Do plaža (koje su udaljenije kao neke od pomenutih), stiže se vrlo brzo Dolmošima (mini busevima) i po veoma pristupačnoj ceni .

[gmedia id=61]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

KUŠADASI HOTEL TECIMEN **

TECIMEN ** – Nalazi se u centru grada, 600m od gradske plaže. Sobe poseduju: TWC, terasu, klimu (nije uračunata u cenu, doplata za klimu-20eur po osobi), telefon. Usluge: doručak-svedski sto, večera (u hotelu Sun-30eur po osobi) – klasican meni.

[gmedia id=62]

Pogledajte CENOVNIK Kušadasi 2013

Share Button