Putovanja | Go-Go Travel | Nova Godina u Istanbulu - GoGo Travel Niš
Jedna od najpopularnijih destinacija među domaćim turistima za Novu godinu svakako je Istanbul. Ovo je grad koji je jedinstven po mnogo čemu, pre svega jer je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Istanbul predstavlja odličan spoj evropske i orijentalne civilizacije i metropola je koja ima šta da ponudi i najzahtevnijim turistima, bez obzira na to da li su vam primarni dobar provod, jeftina kupovina ili razgledanje impresivnih građevina.
6145
single,single-portfolio_page,postid-6145,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

 

Istanbul Nova Godina

Category: Nova Godina

Istanbul Nova godina 2016

Istanbul Nova godina - autobusom, 3 noći - 6 dana - 139e cenovnik

Program putovanja:

 

1. dan 29.12.2015. : utorak, Novi Sad / Beograd / Niš

Polazak iz Novog Sada (sa parkinga kod  Lokomotive – Železnička stanica)  u 14.00h, iz Beograda (sa parkinga kod buvljaka) u  16.00h, iz Nisa (sa parking kod „Tempa“) oko 20.00h. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima zbog odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

 

2. dan 30.12.2015. : sreda, Istanbul

U podnevnim satima dolazak u Istanbul. Panoramski krug sa razgledanjem iz vozila na putu ka Čamliči brdu na kojem se nalazi gradski vidikovac, panoramsko razgledanje: Galata most i Galata kula, Taksim – najveći trg evropskog dela grada sa brojnim šoping centrima; Šišli – evropski kvart grada; prelazak preko Bosfora na azijsku stranu preko mosta Mehmeda Osvajača… Dolazak na Čamliču. Predah. Odlazak u hotela i smeštaj u hotelu.. U večernjim satima  21:00 fakultativni odlazak u Nargila klub koji se nalazi u orijentalnoj četvrti grada-Čemberlitaš. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan 31.12.2015. : četvrtak,  Istanbul

Doručak. Polazak u razgledanje grada pešice. Obilazak (eksterijerni)  kulturno istorijskih znamenja Carigrada: Bajazitov trg sa Univerzitetom i džamijom, Kapali čaršija (najveći orijentalni bazaar na svetu), Čemberlitaš (stub sa obručima iz vizantijskog perioda), Hipodrom (nekadašnje središte vizantijske moći u gradu), Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija (jedna od najspektakularnijih džamija na svetu). Poseta (fakultativno) Aja Sofiji – nekada najveća crkva na svetu, Topkapi palata (sedište osmanske imperije). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel.

 

Fakultativno  DOČEK NOVE GODINE – Krstarenje Bosforom sa bogatim programom i večerom. Zabava na brodu. U ponoć brod će se zaustaviti ispod Fatihovog mosta na granici Evrope i Azije. Putnike očekuje spektakulani vatromet sa evropske i azijske strane grada. Povratak u hotel oko 03.00h. Noćenje.

 

4. dan 01.01.2016. : petak, Istanbul

Doručak. Fakultativno odlazak na krstarenje Bosforom (u trajanju od 2 sata) uz razgledanje grada: Zlatni Rog (najlepši deo Istanbula), Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata (poslednje sedište sultana), Bešiktaš (kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba), Ortokoj kvart, Rumenli hisar (čuvena vizantijska tvrđava), Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata itd. Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Odlazak do Egipatske pijace. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Fakultativni odlazak u nacionalni restoran Gar na reprizu Nove godine – u restoranu goste očekuje bogat program sa trbušnim plesačicama i večerom. Noćenje.

 

5. dan 02.01.2016. : subota, Istanbul 

Doručak. Odjava iz hotela. Fakultativno obilazak Dolmabahče palate (poslednje sedište sultana) koja je izgradjena je između 1842. i 1856. godine, po planovima arhitekte Bajlana. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u 18.00h. Noćna vožnja kroz Tursku i Bugarsku.

 

6. dan 03.01.2016. : nedelja, Dolazak u Niš/ Beograd /Novi Sad u podnevnim satima.

 

Cena aranžmana:

- Hotel Bosfor 3* - Polazak iz Novog Sada – 149 eura, iz Beograda – 145 eura, iz Niša – 139 eura

- Hotel Mirilayon  4* - Polazak iz Novog Sada – 199 eura, iz Beograda – 195 eura, iz Niša – 189 eura.

* Doplata za 1/2 sobu - 50 eura u hotelu sa 3*, u hotelu sa  4* – 75 eura.

 

- Hotel Bosfor 3* - Hotel poseduje lobi sa recepcijom i dnevnim boravkom, bar, restoran za posluživanje doručka. Sve sobe imaju kupatilo, TV, tel, centralno grejanje i klimu. Hotel se nalazi blizu stanice javnog prevoza.

 

- Hotel Mirilayon  4* - Hotel poseduje lobi sa recepcijom i dnevnim boravkom, bar, restoran za posluživanje doručka. Sve sobe imaju kupatilo, TV, tel, centralno grejanje i klimu. Hotel poseduje otvoreni bazen, tursko kupatilo, saunu, masažu i frizerski salon. Hotel se nalazi se u evropskom delu Istanbula, nedaleko od najvećih gradskih znamenitosti i blizu stanice javnog prevoza.

 

U ceni aranžmana je uračunato:

- Prevoz autobusom visoke turističke klase (AC, DVD);

- Smeštaj u hotelu 3* ili 4* u 1/2 i 1/3 sobama, na bazi tri noćenja sa doručkom;

- Usluge vodiča i organizacija putovanja.

 

U ceni aranžmana nije uračunato:

- Fakultativni program (realizije se samo u slučaju prijave minimum 25 putnika) i to:

*Nargila klub10e (uključuje troškove vodiča, ulaznicu za klub, 2 čaja i pušenje nargile);

*Aja Sofija – Topkapi palata 45e (uključuje troškove vodiča i ulaznice za Aja Sofiju i tri sekcije Topkapija, slusalice, obilazak Plave džamije i Sulejmanije),

*Tursko veče35e (uključuje prevoz do restorana, vodiča i večeru uz celovečernji program);

*Krstarenje Bosforom, Vaseljenska patrijarsija, – 20e (uključuje prevoz do luke, vodiča i krstarenje sa navedenim razgledanjima i ulaznicama );

*Dolmabahče palata35e (ulaznica, prevoz, slusalice  i vodic);

*Doček Nove godine  – pitati u agenciji (celonoćno krstarenje Bosforom, večera, neograničeno piće, trbušne plesačice, animatori);

- Putno zdravstveno osiguranje (detalje pogledajte ovde)

- Ulaznice za kulturno istorijske spomenike i muzeje;

- Individualni troškovi.

 

Uslovi i način plaćanja:

- pri rezervaciji 30%, ostatak najkasnije 15 dana pred polazak

- pri rezervaciji 30%, ostatak odloženo, čekovima do 15.12.2015. i putem administrativne zabrane do 15.12.2015 godine.

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unikredit banke na dan uplate.

 

Istanbul Nova godina - autobusom, 4 noći - 7 dana - 159e cenovnik

 

Program putovanja:

 

1. dan 29.12.2015. : utorak, Novi Sad / Beograd / Niš

Polazak iz Novog Sada (sa parkinga kod  Lokomotive – Železnička.stanica)  u 14.00h, iz Beograda (sa parkinga kod buvljaka) u  16.00h, iz Nisa (sa parking kod Doma rukometa) oko 20.00h. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima zbog odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

 

2. dan 30.12.2015. : sreda, Istanbul

U podnevnim satima dolazak u Istanbul. Panoramski krug sa razgledanjem iz vozila na putu ka Čamliči brdu na kojem se nalazi gradski vidikovac, panoramsko razgledanje: Galata most i Galata kula, Taksim – najveći trg evropskog dela grada sa brojnim šoping centrima; Šišli – evropski kvart grada; prelazak preko Bosfora na azijsku stranu preko mosta Mehmeda Osvajača… Dolazak na Čamliču. Predah. Odlazak u hotela i smeštaj u hotelu.. U večernjim satima  21:00 fakultativni odlazak u Nargila klub koji se nalazi u orijentalnoj četvrti grada-Čemberlitaš. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan 31.12.2015. : četvrtak,  Istanbul

Doručak. Polazak u razgledanje grada pešice. Obilazak (eksterijerni)  kulturno istorijskih znamenja Carigrada: Bajazitov trg sa Univerzitetom i džamijom, Kapali čaršija (najveći orijentalni bazaar na svetu), Čemberlitaš (stub sa obručima iz vizantijskog perioda), Hipodrom (nekadašnje središte vizantijske moći u gradu), Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija (jedna od najspektakularnijih džamija na svetu). Poseta (fakultativno) Aja Sofiji – nekada najveća crkva na svetu, Topkapi palata (sedište osmanske imperije). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel.

 

Fakultativno  DOČEK NOVE GODINE – Krstarenje Bosforom sa bogatim programom i večerom. Zabava na brodu. U ponoć brod će se zaustaviti ispod Fatihovog mosta na granici Evrope i Azije. Putnike očekuje spektakulani vatromet sa evropske i azijske strane grada. Povratak u hotel oko 03.00h. Noćenje.

 

4. dan 01.01.2016. : petak, Istanbul

Doručak. Fakultativno odlazak na krstarenje Bosforom (u trajanju od 2 sata) uz razgledanje grada: Zlatni Rog (najlepši deo Istanbula), Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata (poslednje sedište sultana), Bešiktaš (kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba), Ortokoj kvart, Rumenli hisar (čuvena vizantijska tvrđava), Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata itd. Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Odlazak do Egipatske pijace. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Fakultativni odlazak u nacionalni restoran Gar na reprizu Nove godine – u restoranu goste očekuje bogat program sa trbušnim plesačicama i večerom. Noćenje.

 

5. dan 02.01.2016. : subota, Istanbul 

Doručak. Fakultativno obilazak Dolmabahče palate (poslednje sedište sultana) izgradjene između 1842. i 1856. godine, po planovima arhitekte Bajlana. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Slobodno vreme.

 

Fakultativno ODLAZAK NA SPEKTAKULARNI  PLES DERVIŠA. Noćenje. 


6. dan 03.01.2016. : nedelja, Istanbul

Doručak. Odjava iz hotela.  Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u 16:00h. Noćna vožnja preko Turske i Bugarske.

 

7. dan 04.01.2016. : ponedeljak Dolazak u Niš/ Beograd /Novi Sad u jutarnjim satima.

 

Cena aranžmana:

- Hotel Bosfor 3* - Polazak iz Novog Sada - 169 eura, iz Beograda - 165 eura, iz Niša - 159 eura

- Hotel Mirilayon  4* - Polazak iz Novog Sada – 229 eura, iz Beograda - 225 eura, iz Niša – 219 eura.

* Doplata za 1/2 sobu – 70 eura u hotelu sa 3*, u hotelu sa  4* - 98 eura.

 

- Hotel Bosfor 3* - Hotel poseduje lobi sa recepcijom i dnevnim boravkom, bar, restoran za posluživanje doručka. Sve sobe imaju kupatilo, TV, tel, centralno grejanje i klimu. Hotel se nalazi blizu stanice javnog prevoza.

 

- Hotel Mirilayon  4* - Hotel poseduje lobi sa recepcijom i dnevnim boravkom, bar, restoran za posluživanje doručka. Sve sobe imaju kupatilo, TV, tel, centralno grejanje i klimu. Hotel poseduje otvoreni bazen, tursko kupatilo, saunu, masažu i frizerski salon. Hotel se nalazi se u evropskom delu Istanbula, nedaleko od najvećih gradskih znamenitosti i blizu stanice javnog prevoza.

 

U ceni aranžmana je uračunato:

- Prevoz autobusom visoke turističke klase (AC, DVD);

- Smeštaj u hotelu 3* ili 4* u 1/2 i 1/3 sobama, na bazi četiri noćenja sa doručkom;

- Usluge vodiča i organizacija putovanja.

 

U ceni aranžmana nije uračunato:

Fakultativni program (realizije se samo u slučaju prijave minimum 25 putnika) i to:

*Nargila klub – 10e (uključuje troškove vodiča, ulaznicu za klub, 2 čaja i pušenje nargile);

*Aja Sofija – Topkapi palata – 45e (uključuje troškove vodiča i ulaznice za Aja Sofiju i tri sekcije Topkapija, slusalice, obilazak Plave džamije i Sulejmanije),

*Tursko veče – 35e (uključuje prevoz do restorana, vodiča i večeru uz celovečernji program);

*Krstarenje Bosforom, Vaseljenska patrijarsija, - 20e (uključuje prevoz do luke, vodiča i krstarenje sa navedenim razgledanjima i ulaznicama );

*Dolmabahče palata - 35e (ulaznica, prevoz, slusalice  i vodic);

*Doček Nove godine  – pitati u agenciji (celonoćno krstarenje Bosforom, večera, neograničeno piće, trbušne plesačice, animatori);

*Ples Derviša25e (u cenu je uključen transfer, program, dva čaja ili voda);

- Putno zdravstveno osiguranje (detalje pogledajte ovde)

- Ulaznice za kulturno istorijske spomenike i muzeje;

- Individualni troškovi.

 

Uslovi i način plaćanja:

- pri rezervaciji 30%, ostatak najkasnije 15 dana pred polazak

- pri rezervaciji 30%, ostatak odloženo, čekovima do 15.12.2015. i putem administrativne zabrane do 15.12.2015 godine.

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unikredit banke na dan uplate.

Jedna od najpopularnijih destinacija među domaćim turistima za Novu godinu svakako je Istanbul. Ovo je grad koji je jedinstven po mnogo čemu, pre svega jer je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Istanbul predstavlja odličan spoj evropske i orijentalne civilizacije i metropola je koja ima šta da ponudi i najzahtevnijim turistima, bez obzira na to da li su vam primarni dobar provod, jeftina kupovina ili razgledanje impresivnih građevina.

Do Istanbula možete stići na više načina, a najbrži je, naravno, avionom. Istanbul ima dva aerodroma – Ataturk (frekventniji) i Sabiha Gokcen. Gde god da sletite, veze sa gradom su odlične i po pristupačnim cenama do odredišta možete da se prevezete taksijem, autobusom, kombijem ili metroom.

Ono što je zanimljivo jeste da euforija zbog dočeka nove godine vlada mnogo više kod turista nego kod Turaka. Zapravo, Turci, zvanično, i ne slave Novu godinu, iako se po trgovima u gradu organizuje doček uz muziku, vatromet, ukrase i odlično praznično raspoloženje. To je za turiste dobro iz razloga što sve prodavnice, kafići, restorani i barovi rade potpuno normalno, a neki od njih čak i tokom čitave noći za sam doček. Takođe, nije neophodno da unapred rezervišete mesto za doček, jer ćete vrlo lako naći mesto u nekom od restorana. Istanbul je zaista prelep grad sa posebnim šarmom, pa kada stignete nikako nemojte da propustite panoramsko razgledanje, jer je to dobra osnova da kasnije isplanirate koje atrakcije ćete posetiti. Naravno, tokom jednog putovanja teško da ćete sve obići, pa upravo iz tog razloga mnogi se Istanbulu iznova vraćaju. Do mnogih turističkih atrakcija, poput Kapali čaršije i Aja Sofije lako možete stići i pešice, jer je većina hotela smeštena u toj oblasti. Ipak, turisti preporučuju da u Kapali čaršiji više razgledate, jer je znatno skuplja od, na primer, Laleli čaršije ili egipatskog bazara, gde robu (uz cenkanje) možete dobiti prilično jeftino. Iako će vas vodiči često upozoravati da vodite računa o bezbednosti, da se krećete u velikim grupama i slično, treba da znate da je većina lokalaca izuzetno ljubazna i spremna da pomogne turistima, tako da nije velika verovatnoća da ćete doživeti neku neprijatnost.

Zanimljivo je da se ulaz u najveći broj verskih objekata ne naplaćuje, tako da ih možete razgledati do mile volje, ukoliko nije vreme molitve. Posebna atrakcija je krstarenje Bosforom, a takođe ćete naći veliki ponuda da upravo na brodu dočekate novu godinu, što je zaista nezaboravno iskustvo.

 

istanbul

[/elements_animation]

Kao što je već napomenuto, Novogodišnje ture ne traju dugo, pa nemate mnogo vremena za obilaske. Ipak, koliko god se zadržali, neka mesta ne smete propustiti. To je pre svega Vidikovac sa koga se vidi čitav Istanbul, ali i deo evropskog kontinenta. Ukoliko ste odvojili jedan dan za izlet, najbolja maršruta je Aja Sofija, Plava džamija, Cisterna, Topkapi palata. Sve ove atrakcije smeštene su u starom gradu i to je mesto gde se nalazi veliki broj istorijski značajnih građevina. Zbog toga, čitav ovaj deo grada može se smatrati svojevrsnim spomenikom, odnosno posebnom atrakcijom.

U Aja Sofiju, impresivnu grčku pravoslavnu crkvu iz 6. veka, najbolje je da odete što ranije, jer se kasnije stvaraju velike gužve. Plava džamija koja je ime dobila po plavoj boji na ciglama u unutrašnjosti zdanja nalazi se odmah preko puta. U blizini je i prelepa bazilika Cisterna koja je takođe sagrađena u šestom veku, a svakako vredi da posetite i Topkapi palatu koja je više od 400 godina služila kao rezidencija turskim sultanima.

Obavezno se prošetajte Galata mostom i do trga Taksim koji važi za jedan od najlepših u Istanbulu. Ukoliko imate vremena za krstarenje Bosforom, obavezno posetite Prinčeva ostrva – jedinstveni arhipelag od devet ostrva gde vožnja automobila nije dozvoljena. Odličan izlet za one koji vole prirodu i koji bi na nekoliko sati da pobegnu od života koji vlada u metropoli. Na ovim ostrvima možete videti prekrasne drvene vile, borove šume, a možete uživati i u divnom pogledu koji se pruža na grad.

U jedno smo sigurni – Istanbul vas neće ostaviti ravnodušnim, a njegova lepota i šarm će vas svakako ostaviti bez reči.

 

Share Button