Putovanja | Go-Go Travel | Doček nove godine na Ohridu 2014 - GoGo Travel Niš
Novogodišnja noć je jedinstvena, jedna u 365 noći kada počinjemo sve iz početka. Nove odluke, novi ciljevi i nove želje za celu sledeću godinu. Zbog toga ona treba da bude posebna – u društvu dragih osoba, sa kojima se najprijatnije osećamo, na mestu koje će nam oduzeti dah kada časovnik otkuca ponoć.
6137
single,single-portfolio_page,postid-6137,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

 

Doček nove godine na Ohridu

Category: Nova Godina

Ohrid 2015 – novogodišnji aranžmani

 

Ohrid Nova godina 2015 - 3 noći 69e - autobusom

Program putovanja

 

29.12.2014 - polazak iz Jagodine u 20h. Vožnja prema Ohridu preko Niša, Leskovca (Železnička stanica), Vranja i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i  graničnih formalnosti.

30.12.2014 - dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u vili Nikola. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik Ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10. veka, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13. veka. Slobodno vreme. Noćenje.

31.12.2014 - Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Doček Nove godine. Fakultativno doček u hotelu Klimetica uz večeru, piće i živu muziku ili doček u diskoteci. Noćenje.

01.01.2015 - Slobodno prepodne. Fakultativno krstarenje jezerom. U večernjim satima priprema za reprizu dočeka Nove godine (u diskoteci). Noćenje.

02.01.2015 - Slobodno prepodne. Fakultativan obilazak manastira koji je posvećen Sv. Naumu. Na putu do manastira panoramsko razgledanje Muzeja na vodi. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30 km od grada. Nakon obilaska Sv. Nauma povratak za Ohrid i polazak za Srbiju u 16h.

 

Cena:

65e u 1/2 i 1/3 sobama,

60e u 1/4 sobama

 

 

Doplata za polazak iz Jagodine, Paraćina i Pojata 5e; Bora, Zaječara, Vrnjačke Banje i Kruševca 15e

 

Uslovi i način plaćanja:

- pri rezervaciji 40%, ostatak najkasnije 7 dana pred polazak

- pri rezervaciji 40%, ostatak odloženo, čekovima do 01.03.2015

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unikredit banke na dan uplate.

 

Aranžman obuhvata:

- prevoz turističkim autobusima na navedenoj relaciji

- smeštaj u vili Nikola na bazi tri noćenja

- razgledanje Ohrida u pratnji lokalnog vodiča

- organizaciju i vođstvo puta

 

Aranžman ne obuhvata:

- međunarodno putno osiguranje (detalje pogledajte ovde)

- doček Nove godine u restoranu (meni, neograničeno piće, uživo muzika – 35e), repriza dočeka (kompletan meni i neograničeno piće – 25e, kafić/diskoteka – 4 pića – 25e, ulaznica važi i za reprizu dočeka)

- boravišnu taksu – 2e

- Obilazak Manastira Sv.Naum – 5 e

- Krstarenje jezerom – 5 e

 

Vila „Nikola“ je nov objekat koji se nalazi 1,5km od centra grada i 700m od obale Ohridskog jezera. Sve sobe su sa TWC, TV-om i terasom. Vila poseduje sopstveni parking.

Ove godine smo napravili i jedan malo drugačiji program u odnosu na prethodne godine. Kako jedan broj naših klijenata radi 31.12. i na dan dočeka Nove godine nije u mogućnosti da odputuje van države odlučili smo da po jedan polazak za Ohrid i Budimpeštu pomerimo za jedan dan, od 01.01.2015.

Ohrid Nova godina 01.01.2015 - 04.01.2015 - 2 noći 79e - autobusom

Program putovanja:

 

1.dan, 01.01.2015: Novi Sad-Beograd-Niš-Ohrid: Polazak u večernjim časovima ispred železničke stanice u Novom Sadu (kod Lokomotive), iz Beograda (sa parkinga ispred hotela Crowne Plaza) iz Niša. Noćno putovanje auto–putem Beograd-Niš preko Skoplja sa usputnim zadržavanjem radi ukrcavanja putnika, kraćih pauza, graničnih formalnosti…

 

2.dan, 02.01.2015. Ohrid: Dolazak u Ohrid u jutarnjim časovima. Vreme predviđeno za obilazak starog i istorijskog dela grada u pratnji lokalnog turitičkog vodiča: Crkve Sv. Sofije iz 9.veka, Sv.Bogorodice Perivleptos iz 13.veka, Sv.Jovan Kaneo, Samuilove tvrđave, Antičkog amfiteatra… Slobodno vreme za osveženje u centru grada, za individualno razgledanje i posetu brojim prodavnicama Ohridskog bisera i suvenirncama u staroj čaršiji. Smeštaj u hotel/privatan smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. dan, 03.01.2015. Ohrid: Doručak za goste koji koriste hotelski smeštaj. Fakultativno polazak autobusom do izvora Crnog Drima na južnoj obali Ohridskog jezera, do manastira Sv.Naum. Obilazak u pratnji lokalnog turističkog vodiča. Povratak u Ohrid. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.asgogots

 

4. dan, 04.01.2015. Ohrid-Srbija: Doručak za goste koji koriste hotelski smeštaj. Odjava iz hotela/privatnog smeštaja. Slobodno vreme do 12.00 časova kada je prediđeno vreme povratka ka Srbiji. Dolazak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima.

 

Cena:

privatni smeštaj – 79e

hotel sa 3* – 89e

Za polazak iz Niša umanjenje 5e

 

Uslovi i način plaćanja:

- pri rezervaciji 40%, ostatak najkasnije 7 dana pred polazak

- pri rezervaciji 40%, ostatak odloženo, čekovima do 01.03.2015

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unikredit banke na dan uplate.

 

Cena aranžmana obuhvata:

- Autobuski prevoz na navedenoj relaciji visokopodnim autobusima turističke klase (audio, video, klima);

- Smeštaj u 1/2 sobama u hotelu ili privatnom smeštaju na bazi 2 noćenja i određene usluge;

- Usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja;

- Razgledanje Ohrida prema programu;

- Usluge stručnog lokalnog vodiča za obilazak Ohrida na dan dolaska.

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

- Putno zdravstveno osiguranje (detalje pogledajte ovde)

- Fakultativni izlet do Sv.Nauma, cena je 10 €;

- Ulaznice za kulturno istorijske spomenike;

- Individualne troškove putnika.

 

Privatni smeštaj: Studija i apartmani se nalaze u blizini policijske stanice (Bulevar Turistička), na nekih 200 m od šetališta. Studija su oko 30 m2 za smeštaj od 4 do 5 osoba, sa bračnim ležajem, jednim standardnim ležajem i trosedom na razvlačenje, kuhinja sa trpezarijom opremljena sa električnim rešoom i frižiderom, kupatilo, kablovska TV. Apartmani oko 55 m2 za smeštaj od 6 do 8 osoba, spavaća soba sa jednim bračnim ležajem i jednim standardnim ležajem, dnevni boravak sa tri troseda na razvlačenje, kuhinja sa trpezarijom opremljena sa električnim šporetom i frižiderom sa komorom, kupatilo, kablovska TV. Usluga:najam. Grejanje u studijima i apartmanima.

Hotel Lovec 3*: nalazi se na Železničkom Bulevaru u Ohridu, udaljenosti oko 1 km od centra starog grada. Rasplaže sa nacionalnim restoranom od 80 mesta. Sve sobe su sa grejanjem, sa TWC, mini barom i TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom – mogućnost doplate polupansion ili pun pansion na licu mesta. Detalje o hotelu možete pogledati na sajtu hotela www.hotellovec.com

 

 

 

Photo by Zlatko Parmakovski

 

Novogodišnja noć je jedinstvena, jedna u 365 noći kada počinjemo sve iz početka. Nove odluke, novi ciljevi i nove želje za celu sledeću godinu. Zbog toga ona treba da bude posebna – u društvu dragih osoba, sa kojima se najprijatnije osećamo, na mestu koje će nam oduzeti dah kada časovnik otkuca ponoć.

Jedna od najboljih destinacija za novogodišnje praznike je Ohridsko jezero, odnosno grad Ohrid. Predivno mesto, na Balkanu već uveliko poznato kao makedonsko more, pružiće neverovatan provod za najluđu noć, ali i harmoniju kristalnog jezera okruženog planinama. Istovremeno će zadovoljiti putofile, koji uživaju obilazeći kulturnu i istorijsku baštinu, jer je ceo grad, naročito stari deo, jedan veliki spomenik.

Ohrid nije daleko, pa put ne traje dugo, što je još jedna prednost za putnike iz Srbije. Cene su više nego pristupačne, i što se tiče aranžmana, ali i cenovnika u restoranima, kafićima i u prodavnicama.

Doček Nove godine kraj Ohridskog jezera je neverovatan doživljaj, bilo da se nalazite u nekom od mnogobrojnih kafića, kafana ili restorana, ili pak na glavnom trgu između velikih bronzanih statua Svetog Klimenta i Svetog Nauma, zaštitnika grada. Na ovom mestu u novogodišnjoj noći organizuju se veliki koncerti poznatih makedonskih, ali i srpskih izvođača. Razdraganoj prazničnoj atmosferi prirodne lepote Ohridskog jezera daju posebnu draž. U samom centru grada nalazi se veliki broj kafića, barova, diskoteka i restorana, a cene se kreću od 30 do 60 evra za doček u restoranima. U pojedinim kafićima ulaz je besplatan, a cene pića su i u novogodišnjoj noći standardne, dok za doček u diskotekama morate izdvojiti od 10 do 30 evra.

Najuzbudljiviji deo novogodišnje noći je sama ponoć, kada sa centralnog trga polete raznobojne iskre vatrometa. Tada se isprazne i lokali, jer svi izađu napolje da posmatraju veličanstveni prizor prelamanja svetlucavih varnica na staklenoj površini jezera.

Na samom trgu nalazi se riblji restoran u kome doček uz bogatu trpezu i izuzetno dobra vina košta 35 evra. Muzika je raznolika, u zavisnosti od turista koji ovde slave, pa se mogu čuti starogradske srpske i izvorne makedonske pesme, ali i bugarski hitovi.

Ukoliko ste ipak raspoloženi za modernije zvuke, u blizini se nalazi kafe-bar Delago, gde makedonski DJ-evi puštaju house i pop hitove. Ulaz se u novogodišnjoj noći plaća 20 evra, u šta je uračunato i nekoliko pića. Za ljubitelje alternativnijeg zvuka, u blizini glavnog trga nalazi se Irski pab, u kome sviraju rok bendovi, a ulaz je čak i za doček besplatan. Ovo je mesto dobre zabave i opuštene atmosfere, pa pred kraj novogodišnje noći svi sa trga i iz drugih lokala dođu u Pab. Pušenje je zabranjeno u svim javnim lokalima u gradu, pa je u njima izuzetno prijatno, a pušače često možete videti kako se druže uz cigaretu ispred ulaza. Još jedna prednost je što lokali nisu previše udaljeni, pa nećete gubiti vreme tragajući za dobrim provodom. Taksi prevoz je takođe vrlo jeftin, čak i u novogodišnjoj noći.

Za novogodišnje praznike Ohrid je pun turista iz skoro svih zemalja Balkana. Ipak, gužva nije prevelika, pa bez problema možete obići čitav stari grad. Kamenom popločane ulice, stare kuće, konaci i mnogobrojne crkve vratiće vas u vremena pre više vekova, kada se malo drugačije živelo. Uski prolazi među starim građevinama sa kamenim stepenicama dovešće vas do velepne Crkve svete Sofije, iznad koje se nalazi antički amfiteatar i pogled na plavo jezero, oko koga se uzdižu snegom pokriveni vrhovi planina. Više amfiteatra nalazi se rimsko-vizantijska Samuilova tvrđava, sa koje se prostire još širi pogled na jezero i čitav grad. Spuštajući se niz tvrđavu ka mestu Kaneo, kroz prelepu četinarsku šumu stiže se do još jedne predivne građevine, Crkve svetog Klimenta. Još niže, uz samo jezero, nalazi se crkva Svetog Jovana Bogoslova, pored koje je, ukoliko nema oblaka, zalazak sunca veličanstven prizor. Na jezeru se, čak i zimi mogu videti jata galebova, pa čak i poneki beli labud.

Kafići i restorani koji su kraj jezera imaju terase iznad vode, a stolovi su i zimi tokom dana napolju, pa ukoliko se dobro obučete, ručak iznad jezera predstavlja pravo uživanje. Meštani su vrlo ljubazni i rado izlaze u susret turistima kojima je neophodan savet ili smernica tokom obilaska. Veseli makedonski temperament, koji podiže atmosferu učiniće novogodišnju noć i čitav praznični odmor u Ohridu nezaboravnim.

Share Button