Putovanja | Go-Go Travel | Berlin - putovanja - docek nove godine
Evropski grad sa možda najzanimljivijom pričom. Berlin danas otvara svoje kapije svima koji žele da ga upoznaju. Istorija ovog grada, prepuna uspona i padova, slave i poniženja, dočekaće vas na svakom uglu, a sam Berlin je pozornica na kojoj su majstori arhitekture dobili maksimalnu slobodu prilikom njegove obnove u prošlom veku. Grad je iz ruševina pretvoren u metropolu vrhunske moderne arhitekture, koja je neverovatno dobro sjedinjena sa tradicijom.
6186
single,single-portfolio_page,postid-6186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

 

Berlin

Category: Nova Godina, Putovanja

Berlin – proleće 2016, autobusom od 169e

 

Cenovnik i program putovanja Berlin proleće 2016 - 117

BERLIN

 

Program putovanja:

 1. dan Beograd

Polazak iz Beograda u 17:00h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Češke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.

 1. dan Berlin

Dolazak u Berlin u prepodnevnim časovima. Panoramski obilazak Berlina: East side galerija – BERLINSKI ZID sa umetničkim delima, OstBanhof (železnička stanica nekadašnjeg istočnog Berlina) sedište – naselje nekadašnjeg istočnog Berlina, Aleksandrov Trg sa Televizijskim tornjem, najstariji deo Berlina – četvrt sv.Nikole, Berlinska katedrala, ostrvo muzeja, prelepa ulica UNTER den Linden, Fridrihova ulica sa upoznavanjem nacističke Nemačke, Brandeburška kapija, nemački parlament – REICHSTAG, ulazimo u zapadni Berlin, glavna železnička stanica, zgrade nemačke vlade, Tiergarten,dvorac Šarlotenburg, Postdamer Platz, Kunstforum – Berlinska filharmonija, nacionalna biblioteka, galerije modernih i starih majstora, Kudumm ulica (najlepša i najekskluzivnija u Berlinu), ulica Ambasada, Čekpoint Čarli (nekadašnji najpoznatiji granični prelaz između istočnog i zapadnog Berlina), jevrejski muzej, Leipziger Strasse, Gendarmenmarkt…Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan Berlin – Tropical Island –  Berlin

Doručak. Fakultativno: Odlazak na „Tropical island“ – najveći zatvoreni prostor (66.000 m2) sa tropskom klimom, plažama, veštačkim morem, kafeima i svim ostalim pratećim sadržajima koje turisti mogu naći na pravim tropskim ostrvima.

Povratak u Berlin. Noćenje.

 1. dan Berlin – Potsdam –  Berlin

Doručak. Fakultativni poludnevni izlet u Potsdam, prestonice savezne države Brandenburg. Obilazak uz pratnju vodiča: Crkva Svetog Nikole, holandska četvrt, ruska četvrt Aleksandrovka, palata Sesilenhof, palata Sansusi – letnja rezidencija Frederiha II, most Glienika (mesto razmene špijuna tokom Drugog svetskog rata)… Povratak u Berlin. Slobodno popodne. Noćenje.

 1. dan Berlin – Drezden

Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do Drezdena. Obilazak grada: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). Kraće slobodno vreme, a zatim nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

 1. dan Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

cena po osobi

specijalna ponuda

DAN ŽENA: 02.03 – 07.03.2016.

3*

185 €

169 €

PROLEĆE: 13.04 – 18.04.2016.

3*

185 €

169 €

USKRS/PRVI MAJ: 28.04 – 03.05.2016.

3*

189 €

179 €

PROLEĆE: 11.05 – 16.05.2016.

3*

189 €

179 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.

 

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (PARKING KOD TEMPA) i ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) – DOPLATA 20   €;

KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) – DOPLATA 15 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I  NAZAD.

*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU

Doplate i popusti:

 • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €,
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%,
 • doplata za 1/1 sobu 70 €,
 • putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 60 €.

 

Aranžman obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
 • tri noćenja sa doručkom (švedski sto) u Berlinu u hotelu sa 3*,
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
 • razgledanja i obilaske prema programu,
 • usluge pratioca grupe,
 • usluge lokalnih vodiča,
 • agencijske usluge.

 

Aranžman  ne obuhvata:

 • fakultativne programe,
  • individualne troškove,
  • međunarodno zdravstveno osiguranje.

 

Cene fakultativnih izleta (deca 2-12 godina ostvaruju   popust):

 • Potsdam – 30 € odrasli/ 20 € deca,
 • Tropical Island – 35 € odrasli/ 25 € deca,

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

 

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI  SLIČNOM:

Days Inn Berlin City South 3* – nalazi na odlicnoj lokaciji preko puta metro stanice Hermannplatz. Svaka soba sadrzi kupatilo, fen, telefon, SATTV, internet prikljucak I klima uredjaj. Vise informacija o hotelu na: www.daysinnberlinsouth.com

Comfort Hotel Lichtenberg 3* – nalazi u istočnom delu Berlina, na 30 minuta vožnje od Alexanderplatza. Svaka soba sadrži TWC,fen,telefon, radio, SATTV, terasu. Više informacija o hotelu na sajtu: http://www.comfort-hotel- berlin.de/index.html

 

Mogući načini plaćanja :

1)  30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2)  30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.06.2016. godine (program DAN ŽENA) ili do 20.08.2016. godine (za programe PROLEĆE i USKRS/PRVI MAJ) uz uvećanje od 1,5% mesečno;

3)  30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;

4)  platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Expres);

5)  kreditnim karticama ALPHA BANKE (ALPHA PREMIUM kreditne kartice) na 12 mesečnih rata bez kamate;

6)  30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate. Kalkulacija je rađena za najmanje 45 putnika.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, po licenci OTP 506/2010 od 04.03.2010.

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Cenovnik br. 2 od 15.01.2016.

 

 

 

Evropski grad sa možda najzanimljivijom pričom. Berlin danas otvara svoje kapije svima koji žele da ga upoznaju.

Istorija ovog grada, prepuna uspona i padova, slave i poniženja, dočekaće vas na svakom uglu, a sam Berlin je pozornica na kojoj su majstori arhitekture dobili maksimalnu slobodu prilikom njegove obnove u prošlom veku. Grad je iz ruševina pretvoren u metropolu vrhunske moderne arhitekture, koja je neverovatno dobro sjedinjena sa tradicijom.

Ono što ćete prvo od znamenitosti Berlina ugledati je svakako Berlinska katedrala sa svojom dominantnom kupolom. Ovo je najveća gradska crkva i sedište je protestantske crkve u Nemačkoj. Prostor oko katedrale je zasigurno najlepši deo ove nemačke metropole.

Po mišljenju mnogih najpoznatiji simbol i najbolji svedok burne istorije je Brandenburška kapija. Ova građevina deo je gradskih zidina i jedna od 18 kapija kroz koje se ulazilo u Berlin, a njihovo značenje bilo je tim veće jer su predstavljale ulaz u Unter den Linden, aveniju koja je vodila do kraljevske palate koja je i dan-danas središte berlinskoga života
Čuveni Berlinski zid koji je nekada delio grad na Istočni i Zapadni, i danas je mnogim posetiocima jedna od glavnih destinacija za obilazak. Zid je uglavnom uklonjen i ostalo je samo nekoliko delova, kao podsetnik na vremena razdvojenosti. Iako se Memorijalni centar posvećen Berlinskom zidu nalazi blizu centra, za najbolje očuvani „potez“ moraćete otići u jugoistočni deo grada gde se nalazi East Side Gallery, više od kilometra dug komad Berlinskoga zida koji važi za najveću slikovnicu pod vedrim nebom.

Berlin_1

 

Naravno još mnogo toga je vredno vaše pažnje u ovoj predivnoj metropoli moderne Nemačke- Deutscher Dom crkvu na Gendarmen Marktu, prekrasnom berlinskom trgu, Katedralu sv. Hedwige, koja je jedna od najbolje skrivanih berlinskih tajni ili Museumsinsel, koji predstavlja jedinstveni skup čak pet muzeja smeštenih na severnoj strani ostrva na reci Spree.Tu je i Reichstag , berlinska zgrada u kojoj je od 1999. godine smešten Bundestag.

Ukoliko biste svoj boravak u Berlinu da iskoristite i za šoping treba znati da grad nema određenu zonu gde su koncentrisane prodavnice,već su one razbacane po celom gradu. Preporuka je da u svoju šoping šetnju krenete sa slavne berlinske avenije Kurfürstendamma, koju mnogi smatraju berlinskim Jelisejskim poljima.

Berlin će svakako opravdati epitet jedne od najinteresantnijih evropskih metropola.

 

Share Button