Putovanja | Go-Go Travel | Nova Godina u gradu jedinstvene arhitekture, Barselona 2014 - GoGo Travel Niš
Provedite nezaboravne trenutke novogodišnje noći u glavnom gradu Španske Katalonije. Po svojoj arhitekturi jedan od najlepših gradova na svetu, na čije je oblikovanje najveći uticaj ostavio arhitekta Antonio Gaudi. Ovaj po mnogima neshvaćeni genije, čiji je rad često kritikovan, Barseloni je ostavio velelepnu katedralu Sagrada Familia, kojoj je posvetio poslednjih 15 godina života i u kojoj je sahranjen.
6167
single,single-portfolio_page,postid-6167,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

 

BARSELONA – grad jedinstvene arhitekure

Category: Nova Godina

Cape_Town_Stadium_Barselona

Po svojoj arhitekturi jedan od najlepših gradova na svetu, na čije je oblikovanje najveći uticaj ostavio arhitekta Antonio Gaudi. Ovaj po mnogima neshvaćeni genije, čiji je rad često kritikovan, Barseloni je ostavio velelepnu katedralu Sagrada Familia, kojoj je posvetio poslednjih 15 godina života i u kojoj je sahranjen.

Ipak prema muškom delu populacije, čini se da je Barselonin zaštitni znak i prva asocijacija na ovaj grad, istoimeni fudbalski tim, višestruki osvajač pehara lige šampiona. Da, sport jeste nešto po čemu je ovaj grad prepoznatljiv. Još od organizacije Olimpijskih igara 1992. godine, i izgradnje sportske infrastrukture, Barselona se svrstala u red svetskih metropola sporta. Ovde se svake godine organizuje trka formule 1, i veliki teniski turnir.

Zaslugom jednog od najvećih sportskih kolektiva u Evropi, koji obuhvata košarkaški, vaterpolo, rukometni i fudbalski tim Barselona, ovaj grad se nalazi na mapi destinacija koje svakako treba posetiti, ako ste ljubitelj sporta. Razgledanje najvećeg evropskog stadiona “Nou Kamp” i odlazak u sportski muzej koji se nalazi u sklopu stadiona, inače najposećenijeg muzeja u Kataloniji, predstavljaće pravo uživanje.

Ukoliko uživate u šetnji, obilazak grada započnite sa centralnog gradskog trga Plaza Catalunya, krenite najvećom pešačkom ulicom u gradu, La Ramblom do pijace Mercat de La Boqueria, uživajte u igri i pesmi uličnih zabavljača, ali i delima slikara, u ukusu egzotičnog voća i domaćih poslastica. Na kraju ulice, pored spomenika Kristoferu Kolumbu, nastavite do marine, kroz šoping centar Maremagnum, sve do šetališta pored muzeja istorije Katalonije, pa do plaža Barselonete. Barselona je poznata po dugim lepo uređenim peščanim plažama koje se prostiru na 5 km i u letnjem periodu plaže su najživlji deo grada, a u barovima pored, možete probati razne neobične koktele ili se jednostavno zadovoljiti degustiranjem mohita.

Noću, upravo u ulici La Rambla započnite izlazak odlaskom u neki od brojnih kafea. Šoping centar Meramagnum se noću pretvara u pravo mesto za izlazak sa mnoštvom barova za svačiji ukus. Od onih u kojima se sluša tehno muzika, keltski tonovi do onih u kojima svi plešu uz juznoameričke zvuke salse. Uz more, na terasi nekog od klubova u poznatoj marini Port Olimpic provod je najbolji leti, ali zanimljivo će vam biti i u ovo doba godine.

Mnoštvo kafea, barova i klubova, Barselonu izdvaja kao destinaciju za najbolji noćni provod tokom cele godine, pa i u vreme novogodičnjih praznika. Spoj modernog i katalonske kulture i običaja, pruža neobičan osećaj na ispraćaju stare i dočeku nove godine, kakav nećete sresti ni u jednom od ostalih velikih evropskih gradova. U ovoj mediteranskoj metropoli zabavu možete pronaći na svakom koraku. Noćni život je više nego fantastičan. Žurke, osim u klubovima, odvijaju se i na ulicama i traju do nedelju dana, doček Nove godine u Barseloni prepun je pozitivne energije kakvu do sada još niste osetili.

Kada se odmorite posle najluđe noći koja je u Barseloni zaista jedinstvena, iskoristite svoj boravak da obiđete i znamenite delove grada, kao što su ostaci rimske kulture, srednjevekovni grad i četrvrti katalonskog modernizma. Imaćete utisak kao da ste zalutali u bajku. Obavezno obiđite Sagrada Familiu, Av.Diiagonal, Park Guell, Kolumbov spomenik, La Ramblu, Casa Mila la Pedrera i jedinstven zabavni park na području Evrope Port Aventuru ili španski Disneyland sa bezbroj atrakcija i predstava koje su sastavni deo ovog neverovatnog parka.
Ono što svakako ne smete propustiti da vidite u Barseloni je remek-delo poznatog španskog inženjera Carlesa Buigasa – „Magične fontane“ koje plešu u ritmu muzike sa neopisivim spektrom duginih boja, koje će vas sigurno ostaviti bez daha.

Placa Catalunya je srce Barselone i trg koji razdvaja stari i moderni deo grada, u blizini je muzej savremene umetnosti Museu d’art Contemporani de Barcelona, a od njega vodi put ka čuvenoj ulici Las Ramblas na čijem kraju se nalazi statua Kolumba. U Las Ramblasu su i restorani i kafići duž promenade u kojima se možete odmoriti posle obilaska grada. U vreme novogodišnjih praznika u Barseloni je primetan veliki broj uličnih štandova na kojima pored suvenira možete naći i raskošnu ponudu Novogodišnjih i Božićnih ukrasa. Divno mesto za predah je i Montjuic, park iz koga se može posmatrati panorama ove višemilionske metropole.

Verujemo da ćete svakako pronaći ono što će ispuniti vaš boravak u Barseloni i da ćete zbog ležernosti i lepote Katalonske prestonice poželeti da se opet u nju vratite.

Provedite nezaboravne trenutke novogodišnje noći u glavnom gradu Španske Katalonije . Ukoliko vas interesuje neki od aranžmana, pogledajte neku od naših ponuda iz kategorije

Ove godine, za Vas smo pripremili veći broj novogodišnjih aranžmana za Barselonu. U ponudi su autobuski i avionski aranžmani sa 3, 4 ili 5 noći, sa različitim datumima polazaka.

Izaberite varijantu koja Vam najviše odgovara.

Barselona nova godina 2014

Share Button