Putovanja | Go-Go Travel | Najstrašnije destinacije
Top lista 5 najstrašnijih destinacija koje posećuju turisti
14156
single,single-post,postid-14156,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

BLOG

 

Pet najstrašnijih destinacija

29 Apr 2014, Posted by Go-Go Travel Online in Blog

Ukoliko spadate u one turiste koje ne privlači lepota mora ili velikih svetskih gradova, romantična zimovanja ili opuštene šoping ture, već želite malo jači adrenalin, misteriju ili susret sa paranormalnim, ovo su neka od mesta koje zasigurno morate obići. Ona će vam se ili svideti ili ne, ali svakako nećete ostati ravnodušni.

Ostrvo lutaka (La Isla de las Muñecas)

Ostrvo lutaka (La Isla de las Muñecas) je sigurno već poznato mnogima. Reč je o ostrvcetu koje je smešteno između jezera Xochimilco i Mexico City-a i koje prati legenda o tri devojčice koje su se tu igrale, kada je jedna od njih upala u jezero i udavila se. Potom je jedan samotnjak, po imenu Don Julian Santana Barrera, izabrao da živi na tom ostrvu i odlučio da u čast duha preminule devojčice ostrvo naseli lutkama. Tako je svaku staru i odbačenu lutku donosio na ostrvo i vezivao za drveće, uz poseban oltar koji je sam konstruisao. Takođe je imao i baštu sa izuzetno kvalitetnim voćem, a meštani su vremenom počeli da donose stare lutke u zamenu za sveže voće, pa je broj lutaka dosegao i nekoliko hiljada. Možda ova priča zvuči jezivo i morbidno ali iza te legende se krije jedan plemenit osećaj, a ostrvo je postalo turistička atrakcija koju ljudi i danas posećuju čamcem, u turama koje traju četiri sata, i donose lutke kako bi odali počast devojčici.

Ostrvo Lutaka Galerija

 

Winchester House

Kuća – rezidencija Winchester je smeštena u San Jose-u u Kaliforniji, a sagrađena je na zahtev udovice izumitelja jedne od najpoznatijih pušaka u SAD. Pogođena smrću muža i ćerke, kako legenda kaže, saznaje od jednog mistika da je proganjaju duhovi svih žrtava puške koju je napravio njen suprug i da je jedini način da to prestane konstantno dograđivanje kuće koja će biti namenjena duhovima tih žrtava kako bi je ostavili na miru. Gradnja je započeta 1884. godine i radovi na kući su trajali do njene smrti – ukupno 38 godina. Kuća ima 160 soba, na stotine hodnika i tajnih prolaza, prolaze koji ne vode nikud i predstavlja skoro pravi lavirint, a otvorena je za posete radoznalih turista.

Winchester House Night Shot

 

Zamak Chillingham 

Irska, Škotska i Engleska obiluju jezivim zamkovima i dvorcima koji se smatraju ukletim, a prema legendi, kao najukletije mesto se izdvaja Chillingham zamak na severu Engleske, koji opseda nekoliko duhova, a najpoznatiji je po duhu “Plavog dečaka”. Tačno u ponoć se, iz takozvane ružičaste sobe, čuju svuci plača i vrisak koji dopiru iz prolaza u zidu, u kome su prilikom restauracije pronađene kosti jednog dečaka i tragovi plave košulje. A na putu do samog zamka se nalaze impresivne zidine i perfektno uređeni vrtovi.

Chillingham Castle

 

Dvorac Edinburg

Dvorac Edinburg u Škotskoj, u istoimenom gradu, smešten je na tlu nekadašnjeg vulkana i predstavlja dom fantoma gajdaša, bezglavog bubnjara i avetinjskog psa. 2001. godine se u ovom dvorcu dogodilo jedno od najvećih naučnih istraživanja paranormalnog u kome je učesvovalo 240 volontera, a u eksperimentu je korišćena i posebna oprema za noćni rad, digitalne kamere i infracrveno snimanje. Polovina učesnika je navela da su osetili da ih neko posmatra i dodiruje, neki su izjavili da su videli duhove i sablasne pojave, a takođe je u nekim delovima dvorca zabeležen i pad temperature. Uprkos tome ili možda zahvaljujući tome, ovaj dvorac godišnje poseti oko million turista i posle Londonske kule predstavlja najposećeniji spomenik u Velikoj Britaniji.

Dvorac Leap

Dvorac Leap u Irskoj je prepun stravičnih utvara ubijenih dvorjana i plemstva, a najpoznatiji je po “čudovištu” koje, prema legendi, živi u hodnicima dvorca i može se izbeći ako se na vreme oseti smrad sumpora i mesa u raspadu koje u stvari to čudovište širi. Takođe je pronađena i skrivena tamnica i u njoj razne sprave kojima su mučeni zatvorenici.

Možda ova mesta deluju zastrašujuće, ali njihovi domaćini su znali kako da tu privuku turiste koji žele da istraže nešto novo, upoznaju se sa istorijom i legendama. A nakon ovoga ćete ili poželeti da se susretnete sa nečim još strašnijim ili jednostavno što pre otići na barem jedan vikend do nekog najbližeg mesta gde ćete moći da se opustite i zaboravite na duhove i legende.

 

Share Button

Post a comment