Putovanja | Go-Go Travel | Neobični hoteli, alternativni smeštaj
Hoteli u ledu, u pokretu, viseći hoteli i kapsule ali i sve ono što smo viđali u filmovima naučne fantastike sada je stvarnost i dostupno je
zanimljivi hoteli, neobično putovanje
16739
single,single-post,postid-16739,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,
title

BLOG

 

Alternativni hotelski smeštaj – za sanjalice i neustrašive

28 Sep 2014, Posted by Go-Go Travel Online in Blog

 

Prateći nove trendove turizma kao najveće i najunosnije industrije u svetu, borba za osvajanjem novih tržišta sve više teži ka osvajanjem novih koncepata u potrošačkoj kulturi koji se (iz krajnosti u krajnost) bore za sve maštovitije, ponekad i bizarne projekte.

Kako apetiti sticanjem bogatstva rastu i teško ih je zadovoljiti običnim ‘bed and breakfast’ (noćenje sa doručkom) smeštajem, menadžeri i vlasnici se snalaze otvaranjem hotela ne samo na maštovitim destinacijama nego pružaju i niz čudnih ugođaja za one koji imaju novca i vremena na pretek.

Hoteli u ledu, u pokretu, viseći hoteli i kapsule ali i sve ono što smo viđali u filmovima naučne fantastike sada je stvarnost i dostupno je. Nešto košta i više nego što možete da zamislite, a neki su sasvim besplatni. Arhitekte i idejni tvorci se takmiče u tome ko će biti najmaštovitiji, najposećeniji, najzanimljivijeg dizajna enterijera ali ko će pružiti originalne usluge svojim gostima pa smo trenutno u mogućnosti da proživimo svoju bajku, ali i da se susretnemo sa najvećim strahovima.

 

Giraffe Manor, Kenija

Jedini hotel u svetu u kome možete doručkovati sa žirafama. Jedan od istorijskih lokaliteta Najrobija, sagrađen 1930, u vreme evropskih naseljenika u Istočnoj Africi, sada je dom 8 žirafa, odnosno, hotel se nalazi na 140 ari njihove teritorije koju redovno posećuju. Može se desiti da vas probude i požele dobar dan, a neretko su tu i u vreme doručka. Bračni par Lesli-Melvil se bori za očuvanje ove ugrožene vrste a prostor na kome se nalazi hotel je rezervat namenjen baš njima.

 

Capsule Inn Akahibara, Japan

Tehnološki napredan i kažu, stilski jako dobro dizajniran, hotel sastavljen iz kapsula dovoljnih za jednu osobu je već poznati način da provedete tokijske noći. U svojoj kapsuli imate na raspolaganju TV, budilnik, roletne, posebno osvetljenje. Svaki od njih dostupan iz ležećeg položaja jer prostora za uspravan stav nema.

 

 

The Daspark Hotel, Austrija

Da trend reciklaže i održivosti nije zaobišao ni turizam govori veliki broj hotela i hostela po svetu koji su napravljeni od najrazličitijih materijala. Tako je nastao i ovaj hotel od starih odvodnih cevi. Svaka cev je jedna spavaća soba a cena je ona koju vi odretite. Trenutno ih ima tri a svaka ima noćni sto, lampu i krevet veličine dovoljne za dve osobe.

 

 

Winvian Cottages, Konektikat

Luksuzno odmaralište koje u sastavu ima osamnaest odvojenih i posebno dizajniranih letnjikovaca. U ponudi su i kućica na drvetu, preuređena konjušnica i muzička koliba. Zbog svoje luksuznosti i usluga najviše se koristi za venčanja i velike porodične skupove, ali i kao odmor od brzog gradskog života. U sklopu odmarališta se nalazi i luksuzni spa centar i restoran u kome se koriste sveže namirnice i najfinija vina.

 

 

Woodpecker Hotel, Švedska

Za osobenjake idealno mesto je hotel, zapravo, kućica na drvetu, koja ima mesta za svega jednog gosta. Iako veoma mala i na 13m od zemlje, u sklopu sobe se nalaze toalet, ljuljaška i veranda.

 

 

La Carrè Rouge, Francuska

Nije Pariz jedina atrakcija Francuske. Na francuskim poljanama nalazi se pravi raj za ljubitelje prirode i ekologe, smeštaj u obliku crvene kocke koji nema električnu energiju niti tekuću vodu. Iznad improvizovane kuhinje u prizemlju nalaze se tri kreveta koja mogu da prime šest osoba.

 

 

Kolarbyn, Švedska

Kamuflirane kolibe u drveću i zemlji nemaju električnu energiju ali imaju toplu vodu. Ako se ne plašite rada i dok ste na odmoru, ovo je pravo mesto za vas. Po dolasku dobićete potrebno oruđe da sami isečete drvo kako biste ugrejali svoju kolibu.

 

 

Hotel Kakslauttanen, Finska

Futuristički igloi u finskoj regiji Laplandu su jedinstvena po tome što možete posmatrati fascinantnu polarnu svetlost kroz staklene zidove i plafone, iz udobnosti kreveta. U ponudi su zimski safri i vožnja sankama, letnje pecanje a od skoro možete posetiti i Santa’s Resort, dom Deda Mraza preko godine.

 

 

Palacio del Sal, Bolivija

Hotel sagrađen kompletno od blokova soli i cementa od soli i vode, nalazi se 300km od glavnog grada, La Paz. Kako su blokovi potrošna roba, zimi se hotel oblaže slanim blokovima a gostima je jedino zabranjeno lizanje zidova.

 

Marmara Hotel, Turska

Naizgled sasvim običan hotel u Turskoj, po izgledu sličan drugim hotelima, ovaj se razlikuje od svih svojim pogledom, ili pogledima. Naime, bez napuštanja svoje sobe možete videti sve što se nalazi u njegovoj okolini jer se u roku od 24 časa ceo hotel okreće za punih 360 stepeni. Tako možete baciti pogled na Mediteran, Antaliju ili planinu Taurus.

 

 

 

Share Button

Post a comment